Nevşehir İl Müftülüğü tarafından organize edilen konferansa katılmak üzere ilimize teşrif eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Nevşehir Terminali yakınında İl Müftüsü Yakup Öztürk ve Müftü Yardımcıları tarafından çiçeklerle karşılandı.
Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı
makamında ziyaret etti. Ziyarete İl Müftüsü Yakup Öztürk’de katıldı.
           
            Nevşehir Valisi Ceylan; Nevşehir’in çok huzurlu, güvenli, muhafazakâr ve sakin bir o kadar da güzel bir il olduğunu, Din hizmetlerinin canlı ve verimli olduğunu söyledi.

Başkan Yardımcısı Yılmaz; Daha önce de Nevşehir’e geldiğini, manevi potansiyelinin yüksek olduğunu, her geldiğinde daha da güzelleştiğini söyledi.

Daha sonra Müftülüğü ziyaret etti. Personelle ayrı ayrı ilgilenen Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Müftü Öztürk’ten yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler aldı. Hizmetlerden dolayı teşekkür eden Yılmaz, hizmetlerin devamı temennisinde bulundu.
 
Müftü Öztürk, Sayın Yılmaz’a Nevşehir’e yapılacak olan Dini İlim, Eğitim ve İbadet külliyesi projesini gösterdi ve külliye hakkında bilgiler verdi. Başkan Yardımcısı Külliyenin bu hale gelmesinden dolayı çok memnun olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Ziyarette Müftü Yardımcıları ve ilçe Müftüleri hazır bulundu. 
Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın, Müftülük Şeref Defteri’ni imzalanmasının ardından ziyaret sona erdi.