Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, İl Müftüsü Yakup Öztürk, ilçe müftüleri, Nevşehir merkezinde ve ilçelerinde görev yapan din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Program, Nar kasabası Afatevler Camii Müezzin-Kayyımı Hafız Ömer İnce’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

            Tilavetin ardından açılış konuşması yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Kozaklı ilçesinde Başkanlığımızın düzenlediği çok önemli bir organizasyon için ilimize teşrif eden Sayın Hocamız, yine çok önemli olan “Personel Buluşması” programı için aramızda bulunuyor. Kıymetli mesailerini bize ayırdıkları için çok çok teşekkür ediyorum. Bu programın merkez taşra kaynaşması adına ve görevimizdeki verimin artmasında çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Müftü Öztürk; “Yaz kurslarının başlangıç ve Ramazan ayının arafesinde bu programın icra edilmesi de ayrıca önem arz etmektedir. Feyizli ve bereketli geçmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sürekli kendini yenilediğini belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar; “Diyanet camiamızın son yıllardaki başarılı çalışmaları hem yurtiçinde, hem yurtdışında giderek, artarak devam ediyor” dedi.

Başkan Yardımcısı Özafşar; “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Ülke’nin, bölgenin, Dünya’nın geçtiği nazik devrelerde dahi sükûnet ve sekinetini kaybetmeden, her zaman milletin vicdanı ve milletin sağduyu sesi olmak için çaba sarf ediyoruz. Biz her zaman insanlığın hayrına, insanlığın felahına ve insanlığın barışına hizmet etmek için gayret ediyor ve koşturuyoruz. Bunun içinde ülkemizin hatta Dünya’nın en ücra köşelerinde din görevlisi, cami görevlisi arkadaşlarımız görev yapıyor. Her zaman ifade ediyorum; milletleri millet yapan kadrolar var, bu kadroların içerisinde maneviyat kadroları, Millet’in bekasını temsil eden kadroları da vardır ve burada Nevşehir’ de Allah’a hamdolsun maneviyat kadrosu, yani milletimizin aydınlık yüzü, pak ve temiz yüreği, gönlü olarak sizler varsınız ve bu hizmetleri sizler yürütüyorsunuz.

Bu gün Diyanet İşleri Başkanlığımızın 140 bine yaklaşan kadrosu, yurtdışındaki 3000 neferi, saat saat, gün gün, ay ay, yıl yıl insanlığın huzur ve barışına hizmet etmek için koşturuyor. Küresel bir teşkilatın, bir büyük camianın mensubuyuz, Bu gün Diyanet artık bir ulusal ve mahalli küçük teşkilat değildir, bir dünya teşkilatıdır, ne kadar şükretsek azdır. Dünya’nın neresine gitsek Diyanet huzurun, güvenin, sadakatin, birlikte iş yapmanın, barışın, kardeşliğin ve esenliğin adresidir. Bu ne kadar şerefli, ne kadar bereketli bir isim, dini ve diyâni olmak. Diyanet gibi bir güzide teşkilatın mensubuyuz” dedi.

Konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin ÖZAVŞAR’ a Müftü Öztürk, yöreye ait el işlemeli anfora takdim etti.

Program sonrası Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin ÖZAVŞAR, yapmış olduğu akıcı, heyecanlı ve doyurucu konuşmasıyla tüm din görevlilerinin ve öğreticilerin gönüllerini fethetti.

Bazı görevliler bunu özellikle belirterek… bu gibi faaliyetlerin merkez-taşra arasındaki gönül köprülerini sağlamlaştırdığını ve aidiyet şuurunu perçinlediğini ifade ettiler.