24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Nevşehir merkez, kasaba ve köylerde görev yapan Kur’an Kursu öğreticilerine, Nevşehir Diyanet-Sen Nevşehir Şubesi tarafından yemek verildi.
Özel bir restoranda düzenlenen programa İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Diyanet-Sen Nevşehir Şube Başkanı Ali Aydemir, sendika yetkilileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.
Programda kısa bir konuşma yapan Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Kur’an öğretiminin önemine değindi ve öğretmenler gününü kutladı.
Diyanet-Sen Nevşehir Şube Başkanı Ali Aydemir ise konuşmasında, Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’ de “Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve onu başkalarına öğretenlerinizdir” mealindeki Hadis-i Şerifini hatırlattı ve “Bu vesile ile bütün öğretmenlerimizin, Kur’an kursu öğreticilerimizin bu özel gününü tebrik ediyor, hayatta olanlara sağlık, sıhhat, afiyet ve saadetler diliyor, ahirete intikal etmiş bulunan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, programımıza katılımınızdan dolayı hepinize şahsım ve sendikam adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Kısa konuşmaların ve yemeğin ardından program sona erdi.