Diyarbakır' ın Sur ilçesi Dicle Üniversitesi kampüs alanında zırhlı polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 4 polisimizin şehit olduğu, 2 polisimizinde ağır yaralı olarak ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Yaralılardan Nevşehirli olduğu belirtilen Furkan Demir isimli Diyarbakır Sur'da görevli Çevik Kuvvet polisimizinde ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde tedavisinin sürdüğü belirtildi. Öte yandan yaralı polisimizin ailesininde olayı haber alır almaz Nevşehir'den Diyarbakır'a hareket ettiği belirtildi. 

Edindiğimiz ilk bilgilere göre, Nevşehirli Yaralı polisimiz Furkan Demir'in geçtiğimiz yıl düğün yaptığı ve 23 yaşında olduğu belirtildi.

Yaralı polisimizin Annesi babası ve kardeşlerini Diyarbakır'a götüren Nevşehirli iş adamları Halis Uluer ve Adnan Mumyakan ailesine birlikte refakat ettiler.

Çevik Kuvvet Polisi Furkan Demir'in Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilli köyü nüfusuna kayıtlı Ömer Demir'in oğlu olduğu belirtildi.


FİB Haber Merkezi olarak Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Yaralı polislerimize ise acil şifalar dileriz.

Patlamaya ilişkin Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında, şöyle denildi:
 
"Diyarbakır, Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polisimizi taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcı madde infilak ettirilmek suretiyle bombalı saldırı düzenlenmiştir. Meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 polis memurumuz şehit olmuş 2'si ağır olmak üzere 3 polis memurumuz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Yaralı polislerimize ise acil şifalar dileriz. Menfur terör saldırısının aydınlatılması için çok yönlü olarak inceleme başlatılmıştır. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir."