2015- 2016 eğitim- öğretim dönemi için kayıtlar başladı. Peki, çocuklarımız için uygun ve doğru bir ortaokul seçimi nasıl olmalı?

Yeni eğitim-öğretim dönemi için velileri şimdiden kayıt telaşı sardı. Bu zorlu süreçte özellikle ilkokuldan ortaokula geçiş yapacak öğrenciler için en iyi seçim nasıl olmalı?

Özel Kardelen Koleji rehberlik servisi öğretmeni Rahime Saçlı; velilerin bu dönemde verdikleri doğru kararlar, çocuklarının iyi bir lise ve daha sonrasında iyi bir üniversite kazanabilmelerinin önünü açacaktır dedi.

Saçlı, yaptığı açıklamada: ”Ortaokul; hem veliler, hem de çocuklar için karmaşık bir dönem. Çocuğunuz daha bağımsız hale gelmeye başlıyor ama yine de sizin desteğinize her zamanki kadar ihtiyacı olduğu da muhakkak. Bazı alanlarda çocuğunuzun daha özerk olmasına izin vermeye karar verebilirsiniz fakat yine de çocuğunuzun okuluna aktif olarak katılın. Velisinden destek gören öğrenci hem sosyal ortamında hem de derslerinde en iyi performansı gösterecektir.

Tabi ki bu noktada fiziki şartlarda bir o kadar önemli. Biz Özel Kardelen Koleji olarak yeni eğitim-öğretim dönemine modern bir akıllı bina ile ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizi fiziki olarak birbirinden ayırıyoruz. Böylece henüz çok küçük yaşlardaki öğrencilerin yaşça büyük diğer öğrencilerden olumsuz etkilenmesinin doğrudan önüne geçmiş oluyoruz. Ayrıca Özel Kardelen Koleji olarak bizler ortaokul programı kapsamında; gelişim çağındaki öğrencilerin bilişsel, duygusal ve bedensel özelliklerini dikkate alarak onların sağlıklı gelişmeleri için gerekli tüm eğitim-öğretim ve danışmanlık çalışmalarını planlıyor ve uyguluyoruz. Çünkü geniş içerikli ve çok katmanlı ders programımız ile her öğrencimizin kendi performansının en üst seviyesini yakalamasını hedefliyoruz. ” dedi