Türkiye mobilya sektörünün önemli iki oyuncusu Doğtaş ve Kelebek Mobilya, dünyanın önde gelen ticaret merkezlerinden Dubai’de düzenlenen Dubai 2014 Index Uluslararası Tasarım Fuarı’na katıldı.

 

19-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen dünyanın en prestijli mobilya fuarlarından biri olan Dubai 2014 Index Uluslararası Tasarım Fuarı’nda yeni koleksiyonlarını sergileyen Doğtaş ve Kelebek Mobilya, özel tasarımlarıyla yoğun ilgi gördü.

 

Fuarda açıklama yapan Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Doğan: “Dünyanın en hızlı büyüyen ve ilgi çekici pazarlarından Dubai’de, hem Doğtaş hem de Kelebek mağazalarımızla başarılı bir şekilde yer alıyoruz. Gerek mağazalarımız, konseptimiz gerekse işlevsel ve modern tasarımlarımız tüketiciler tarafından ilgi görüyor.  Koleksiyonlarımızın beğenildiği, takdir edildiği Dubai’de her yıl düzenlenen ve dünyanın en ünlü markalarının yer aldığı Dubai Index Uluslararası Tasarım Fuarı’nda Doğtaş ve Kelebek markalarımızla yer almak yurtdışındaki başarımızın da göstergesidir.  Doğtaş’ta yurtdışı yatırımlarımızı 2008 yılında başlayan Turquality destek programıyla beraber artırdık, mağazalaşma atağına devam ediyoruz. Turquality desteği ve global marka olma yolunda edindirdiği vizyonla yurtdışı yatırımlarımız hız kesmeden sürecek. Kelebek tarafında da iddialı bir büyüme hedefimiz var. Bu doğrultuda büyük adımlar atıyoruz. Her iki markamızla da Türk mobilyasının modern çizgisini en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.” dedi. 

 

Abu Dhabi’de yeni Doğtaş Exclusive mağazası hizmete girdi

 

İsmail Doğan: “Türk mobilyasının kalitesini dünyanın birçok noktasında başarıyla temsil eden Doğtaş’ta; Nisan ayında 12 yurtdışı, 18 yurtiçi olmak üzere toplam 30 mağaza açarken; Kelebek’te ise; yurtiçinde 27 mobilya, 18 mutfak satış noktası açılışı gerçekleştirdik. Abu Dhabi’de 600 m2’lik yeni Doğtaş Exclusive mağazamız da çok yeni hizmete başladı. Doğtaş ve Kelebek markalarımızı yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda her geçen gün büyütüp geliştirirken, 50’nci yılımızı kutlayacağımız 2022’de iki markamızla sektör lideri olmayı hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.   

 

 

 

Doğtaş Hakkında

 

1972 yılında Çanakkale’de kurulan Doğtaş Mobilya, oturma gruplarından yemek odalarına, genç ve çocuk mobilyalarından, yatak odalarına ve Türkiye’nin ilk CE Medikal Sınıfı belgeli yataklarına kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle, uluslararası kalite standartlarında üretilen özgün tasarımlı modelleri ve fonksiyonellikle şıklığı birleştiren modern çizgili ürünleriyle, sektöründe fark yaratmıştır. Doğtaş, dünyanın en önemli güvenlik sertifikası olan GS Belgesi’ne (Geprüfte Sicherheit - Sertifikalı Güvenlik) sahip Türkiye’nin ilk ve tek mobilya markası olma özelliğini taşımaktadır. Kalite ve tasarım konusunda sektöre birçok yenilik getiren Doğtaş, ISO 9001, ISO 10002, E-1, TS-EN İSO 50001, İSO 14001 ve OHSAS 18001 gibi birçok önemli belgeye de sahiptir. Ayrıca 2008 yılında aldığı Turquality belgesi ile de yurtdışı atılımlarına hız vermiştir. Doğtaş Mobilya bugün 65 ülke ihracatı, yurtiçi ve yurtdışındaki 200’ü aşkın mağazası ile büyümeye devam etmektedir. 2012 yılında attığı büyük adımla gücüne güç katan Doğtaş, Cumhuriyetimizin en eski mobilya markası Kelebek Mobilya’yı bünyesine katarak girişimci tavrını bir kez daha ortaya koyarken Türk mobilya pazarında da ikinci sıraya yükselmiştir. Doğtaş, Capital dergisinin 2012 yılı Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Araştırması sonucuna göre 2011 yılında olduğu gibi yine sektörünün en beğenilen birinci şirketi seçilmiştir.