Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği DOHAYKO temsilcileri Nevşehir genelinde resmi kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere ziyaretlerde bulunuyorlar.

Ziyaretler çerçevesinde; DOHAYKO temsilcisi ve Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Selma PLATİN PEK ve Ayşe İREN, 23.12.2014 tarihinde belediyemizi ziyaret ederek sokak hayvanları için yürütülen çalışmalar hakkında Belediye Veteriner Hekimimiz Ahmet DEMİRCİOĞLU’ndan bilgi aldılar. Hayvan barınağımızı da yerinde ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundular.

DOHAYKO temsilcileri 25.12.2014 Perşembe günü Nevşehir’de sokak hayvanlarının sorunları için ziyaretlerde bulunacaklar. Nevşehir ve ilçelerdeki sokak hayvanlarının daha iyi yaşamaları için ve yaşam alanlarının daha refah bir hale getirilmesi adına yapılacak çalışmaları hızlandırmak için Nevşehir Valisi, Belediye Başkanı, Orman ve Su İşleri Müdürü ile görüşmeler yapmak üzere Nevşehir ve ilçelerindeki ziyaretlerini sürdürecekler.

İlimizdeki ve ilçelerdeki tüm hayvan severleri de kendileriyle birlikte olmaya ve bu çalışmayı desteklemeye davet ederek beraberlik çağrısında bulundular. Selma PLATİN PEK, sokak hayvanlarına destek olmak ve fikir alışverişinde bulunmak için 0530 906 21 85 nolu telefon numarasından kendisine ulaşabileceklerini ifade etti. Ayrıca bütün hayvan severleri bölgelerindeki sokak hayvanları için çalışma yürüten kuruluşlara destek vermeleri ve gönüllü olarak bu tarz çalışmalarda bulunmaları çağrısında bulundu.

Belediye Veteriner Hekimimiz Ahmet DEMİRCİOĞLU, sokak hayvanları için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdikten sonra, barınağın ihtiyaçları olduğunu, herkesin sözde hayvan sevdiğini ama yardım konusunda aynı duyarlılığı göstermediklerini ifade etti. Barınakta ameliyat malzemeleri, temizlik malzemeleri gibi sık kullanılan malzemelere ihtiyaç duyulduğunu, hayvanlara yiyecek toplamak ve sokak hayvanlarının barınağa getirilmesi için kullanılacak bir araca ihtiyaçları olduğunu vurguladı.