Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız sahte paraya ilişkin Ürgüp Emniyet Müdürlüğünün uyarısının ardından Ürgüp’te piyasadan sahte dolarla alışveriş yaparak ellerindeki dolarları Ürgüp esnafına vermeye çalıştıkları iddia edilen kişilere ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini ele geçirdik.

Yürütülen çalışmalar sonucunda Kozaklı ilçesinde yakalanan ve tutuklanarak cezaevine konulan iki şahıs, Ürgüp’te de meydana gelen sahte para olaylarına karışan şahıslar olduğu tespit edildi.

Konuyla ilgili konuşan mağdur bir esnaf; "Benden alışveriş yaptılar, üzerlerinde yeterince TL olmadığını, geç saatte de döviz bozduramayacaklarını belirterek dolar kabul edip etmeyeceğimi üzerini TL olarak ödeyip ödeyemeyeceğimi sordular, kabul ettim, üzerini de TL olarak ödedim. Gerçeğiyle ayırt edilmesi çok zor, parayla çok ilgilenen bir tanıdığıma gösterdim. Sahte olduğunu öylece anladık. Kozaklı’da yakalanan kişilerle karşılaştırdık meğerse benim gibi bir çok kişiyi dolandırmışlar. Ana paradan vazgeçtik, son günlerde aşırı yükselen kur farkına ciğerim yanıyor." dedi.

Haber: Faruk Özzengin / Ürgüp