Konya merkezli Aksaray ve Nevşehir illerinde çaldıkları gıda yüklü çekicilerin dorselerini parçalayan ve şase numaralarını değiştirip içindeki malzemelerle birlikte satan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kentte özellikle yüklü araç hırsızlıklarının artması üzerine çalışma başlattı. Hırsızlık olaylarının meydana geldiği bölgelerdeki güzergahlarda bulunan tüm güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen polis ekipleri, görüntülerden elde ettikleri delillerden yola çıkarak liderliğini Durmuş Ç’nin (35) yaptığı örgüte ulaştı. Oto hırsızlık ekipleri, 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından merkezi Konya olmak üzere Aksaray ve Nevşehir’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında dolandırıcılık gibi suçlardan sabıkası bulunan örgüt lideri Durmuş Ç’nin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülerek ifadeleri alınan şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Örgüt üyeleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, mala zara verme, otodan hırsızlık yapmak ve araçların kimlik numaralarını değiştirmek suçlarından adliyeye sevk edildi.

 

Çökertilen örgütün özellikle yüklü araçları ve içinde kolay elden çıkarılabilecek malzemelerin bulunduğu çekicileri çaldıkları belirlendi. Özel bir aparatla çalıştırıp çaldıkları çekicileri boş bir araziye bırakan şüphelilerin, çaldıkları dorselerin bazılarının şase numaralarını değiştirip boyadıkları, bazılarını da parçalayıp sattıkları öne sürüldü. Örgüt üyelerinin şase numaralarını değiştirerek satmak istedikleri dorselerin ve içerisindeki malzemelerin maddi değerinin yaklaşık 1 milyon 250 bin TL olduğu belirtildi. Örgütün Konya'da çaldıkları dorseleri şase numaralarını değiştirdikten sonra içindeki malzemelerle birlikte Aksaray ve Nevşehir illerinde sattıkları ileri sürüldü. 10 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları belirtilen şüphelilerin çalıntı dorselerden 3'ünü şase numaralarını değiştirme yöntemiyle sattıkları öğrenildi.