Dualarımız Soma İçin

NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Manisa’nın Soma İlçesinde bir maden ocağında meydana gelen kazada henüz kurtarılmayı bekleyen madencilerin bir an önce hayata döndürülmelerini beklediklerini söyledi.

Özdemir, “Soma'da hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Mahsur kalan işçi kardeşlerimiz de inşallah sağ salim ailelerine kavuşurlar. Memur-Sen olarak, benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Böyle acı hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi.

 

Acımız Çok Büyük

NEVŞEHİR(MHA) HAK-İŞ Nevşehir İl Temsilcisi Cumali Bağcı, Manisa'nın Soma İlçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın ve ardından yaşanan kazayı büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, “Madenci arkadaşlarımızın sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Bağcı, “Manisa’nın Soma İlçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın ve ardından yaşanan göçükte 300 işçinin mahsur kaldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Madende mahsur kalan işçi arkadaşlarımızın sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz. Bölgede örgütlü olan HAK-İŞ’e bağlı Öz Maden İş Sendikamızın yöneticilerinden aldığımız bilgiye göre, çok sayıda yaralı ve hayatını kaybedenler olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu bu kaza, bir kez daha bizlere acı bir şekilde hatırlatmaktadır. Her yıl yüzlerce, binlerce insan, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. İşyerlerinde yaşanan, onlarca işçinin hayatını kaybetmesine neden olan felaketleri iş kazası olarak tanımlamak doğru ve gerçekçi değildir. Sendikalaşma ve örgütlenmenin önü açılmalı, denetimler artırılmalı ve iş cinayetlerinin önüne geçilmelidir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, göçük altındaki madenci arkadaşlarımızın biran önce kurtarılmasını temenni ediyoruz. Yaralanan işçilere acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta işçilerimizin aileleri olmak üzere, madende örgütlü Maden-İş Sendikasına, Türk-İş’e ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunuyoruz.” Dedi.

 

Madencilerimiz Acılarını Paylaşıyoruz

NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Soma’da yaşanan maden faciasında yaşananları dikkatle takip ettiklerini, kazada hayatlarını kaybedenlerin ve yaralananların acılarını derin bir üzüntü ile paylaştıklarını dile getirdi.

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüspolat, “Manisa’nın Soma İlçesi’nde maden ocağında meydana gelen olay sonucu hayatını kaybeden 201 madencimize Allah’tan Rahmet, madenden yaralı olarak çıkarılan işçilerimize de acil şifalar diliyoruz. Sağlık-Sen olarak maden ocaklarında meydana gelen böylesine acı hadiselerin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını temenni ediyor, madende mahsur kalan işçilerimizin sağ salim ailelerine kavuşması için dualarımızı ve umudumuzu sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Vekillerden Taziye

NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider Soma'daki maden faciası nedeniyle yayımladıkları yazılı taziye mesajında, "Dün Soma'da meydana gelen maden faciasında 200'ü aşkın memleket evladını kaybettik. Hüznümüz derin, acımız emsalsizdir. Onların acılı haberleri bütün memleket sathında hepimizin yüreklerini dağlamıştır. Telafisi imkansız kayıplarına karşılık tek tesellimiz, kurtulma ümidi taşıdığımız göçük altında kalan madenci kardeşlerimiz olmuştur" ifadesini kullandılar.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri yayımladıkları ortak mesajlarında “Alın terleriyle medar-ı maişet için yerin binlerce metre altında oldukça zor şartlarda çalışmak zorunda kalan bu kardeşlerimizin bundan sonraki makamları cennet olsun. Cenab-ı Allah her birine rahmet eylesin. Onların her birini şehitlerle birlikte haşretsin. Rabbimiz bize bir daha böyle elemler yaşatmasın, bu tür kaza ve belalardan hepimizi muhafaza eylesin. Bu vesileyle bu elim faciada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara, kederli ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve metanet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Yerin altında kurtulma umuduyla bekleyen kardeşlerimizin en kısa zamanda sağ salim bir şekilde hayata dönebilmelerini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Dualarımız, onların bir an önce aramıza katılabilmeleri, bu zorlu süreci bir an önce atlatabilmeleri için olacaktır. Bütün bir memleketin yüksek ve derin kardeşlik bağlarıyla seferber olduğu bu müstesna acının ortaya çıkardığı dert ve kederleri, sıkıntı ve kayıpları hep birlikte aşmada, milletçe dayanışma içinde yaralarımızı sarmada yardımını esirgememesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, aziz milletimize başsağlığı diliyoruz." Dediler.

 Yüreğimiz Yanıyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında yaşananların Tüm Türk Milletini yaza boğduğunu söyledi.

Kazanın ülkemizde 7’den 70’e herkes tarafından büyük bir dikkatle takip edildiğini kaydeden Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Özmen, “Öncelikle söz konusu kazada hayatlarını kaybeden madencilerimize Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Halen göçük altında bulunduğu belirtilen madencilerimizin yeniden hayata döndürülmesi için yapılan çalışmaları büyük bir sabırsızlıkla izliyoruz. Umarız göçük altında bulunan madencilerimize en kısa zamanda ulaşılır ve sağlıklı bir şekilde çıkarılır. Yüreğimizi kavuran bu tür kazaların ülkemizde bir daha yaşanmaması ise en büyük temennimiz” dedi.

Selmanpakoğlu’dan Taziye

NEVŞEHİR(MHA) Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Soma’da maden ocağında meydana gelen kazada hayatlarını kaybedenler Rahmet, yaralılara ise acil şifalar temennisinde bulundu.

Yayınladığı taziye mesajında Başkan Selmanpakoğlu, “Soma da meydana gelen elim kazada yaşamlarını kaybeden yurttaşlarımıza tanrıdan Rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar dilerim” dedi. 

Altıntaş ve Mutlu’dan Taziye Mesajı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de kamu yararına çalışan iki engelli derneğinin başkanı da Manisa Soma’da yaşanan maden faciası ile ilgili taziye mesajı yayınladı.

Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş, “Televizyon ekranlarından büyük bir dikkat ve ibretle izlediğimiz Soma’daki maden faciası nedeniyle tüm ülkemiz insanlarına başsağlığı diliyoruz. Bu tür kazaların yaşanması ülkemizde ne yazık ki insan hayatının ne denli hafife alındığının da adeta bir göstergesi durumunda. Bu elim kazada hayatlarını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Öte yandan Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu ise yayınladığı başsağlığı mesajında, “Manisa iline bağlı Soma ilçesinde bir maden ocağında yaşananlar da gösterdi ki, ülkemizin iş sağlığı ve güvenliği konusunda daha çok mesafe kat etmesi gerekiyor. Kazanın ardından en büyük tesellimiz yaralıların bir an önce iyileşmesi ve göçük altında kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılması olacaktır. Maden faciasında hayatlarını kaybeden madencilerimize Yüce Yaratandan rahmet, tedavileri süren madencilerimize ise acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.