Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği, Mustafapaşa Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı, Kapadokya Doğalgaz, Turanlar Çevre Teknolojileri desteği ile gerçekleştirilecek etkinlikler Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Sosyal tesislerinde 5 Haziran 2013’de saat 09.00’da başlayacak.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çiçek’in açış konuşması ile başlayacak kutlama etkinliğinde NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan günün önem ve anlamını ifade eden konuşmalar yapacak.

Mihriban Emin Günel Ortaokulu öğrencilerinin sunacağı proğramın ardından Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bir süreden beri devam ettirilen Atık Pil Toplama kampanyasında Turanlar Çevre Teknolojileri  ile Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyasında ödüle layık görülen Kapadokya Doğal Gaz yetkililerine törenle ödülleri verilecek.

Nevşehir Üniversitesi-Çevre Mühendisliği Bölümü’nun çevre ile ilgili slayt gösterisinin ardından  Gençlik ve  Spor İl Müdürlüğü öğrencileri bisiklet gösterisi yapacak.

Nevşehir’de Dünya Çevre Günü kutlamalarının ilk bölümü Kapadokya Doğal Gaz’ın katkıları ile gerçekleştirilen fidan dikimi ile sona erecek.

5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri çerçevesinde 8 Haziran 2013 günü Gomeda Vadisi’nde bir doğa yürüyüşü düzenlenecek.