23 Nisan'da Dünya Çocukları 2017'de Nevşehir'de Buluşuyor! 39.TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği bu yıl Nevşehir'de yapılacak.

TBMM Başkanlığı Meclis’in 97. kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını 2017 Yılı için Nevşehir'de yapılmasına karar verdi.

Konuya ilişkin olarak Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında Nevşehir Valiliğinde düzenlenen toplantıya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, KAPHİB Müdürü Levent Ak, Nevşehir'in ilçe ve belde Belediye Başkanları, STk temsileriyle Daire Müdürleri yer aldı.

TBMM Başkanlığı Meclis’in 97. kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını 2017 Yılı için Nevşehir'de yapılmasına karar verdi.

TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliğinin 39.su, bu yıl 18-30 Nisan tarihleri arasında Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de düzenlenecek. 39.TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği”, bu sene de sürpriz etkinlikleri ve ”Çocuk Ülkesi” konsepti ile Nevşehir Kapadokya Bölgesinde yapılacak.

Vali Aktaş açıklamasında; "İlk haberini aldığımda hem çok mutlu oldum hemde çok heyecanlandım. Şenliğin ilimize getireceği hareketin Kapadokya bölgemize ve tanıtımına büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de, "Çok ciddi bir organizasyon için hepimizin üzerine düşen görev ve sorumluluklar var. Milyon dolarlar da harcasak böyle bir etkinlik böyle bir tanıtımı yapmak mümkün değildi. Bu konuda  katkısı olan Valimize, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Elimizde Kapadokya gibi dünya markası mükemmel bir ürün var. Ve bu ürünü en güzel şekilde tanıtmak adına elimizi bu taşın altına koyacağız "dedi.


39.TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği bu yıl Nevşehir'de yapılacak. TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliğinin 39.su, bu yıl 18-30 Nisan tarihleri arasında Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de düzenlenecek. 39.TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği”, bu sene de sürpriz etkinlikleri ve ”Çocuk Ülkesi” konsepti ile Nevşehir Kapadokya Bölgesinde yapılacak.

23 Nisan'da açılacak Çocuk Ülkesinde ise Nevşehir ve yakın illerden gelen çocuklar, sevdikleri çizgi film kahramanlarının dünyalarında vakit geçirebilecek, birçok kurum ve kuruluştan hediyeler alacaklarıı şenliği TRT Çocuk Kanalı düzenliyor.


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açılması ile beraber Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı,1979’dan bu yana TRT’nin organizasyonuyla “TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği” adıyla uluslararası düzeyde kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olmuştur.

1979 yılının Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Çocuk Yılı’ olarak ilân edilmesi üzerine, TRT tarafından bütün dünya çocuklarını kucaklamayı amaçlayan bir proje hazırlanmış ve projenin kabul edilmesiyle de TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin birincisi beş ülkenin katılımı ile başkent Ankara’da düzenlenmiştir. Bu ülkeler; SSCB, Irak, İtalya, Romanya ve Bulgaristan’dır.

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarını geliştirerek, çocukların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak amacı ile düzenlenmektedir.

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği “YURTTA BARIŞ CİHANDA BARIŞ” ilkesi ile her yıl ortalama 40 ülkenin katılımıyla kutlanmaktadır.
37 yıldır 118 değişik ülkenin 30.000 civarı çocuk ile katıldığı şenlik, 1979’dan 2000’e kadar başkent Ankara’da, daha sonraki yıllarda ise İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep gibi Türkiye’nin çeşitli büyük şehirlerinde kutlanmıştır. Bu yıl Çocuk Şenliği, 18-30 Nisan tarihleri arasında Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de gerçekleştirilecektir. Şenliğimize dünya üzerindeki tüm kıtalardan 35 civarında ülkenin katılması beklenmektedir.

ŞENLİK HAKKINDA...

Bu yıl 39.su kutlanacak olan TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği son 4 yıldır tam bir şenlik havasında geçmiştir.

Sayın Nevşehir Valimiz İlhan Aktaş ve Sayın Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Milletvekilelrimizin desteği başta olmak üzere, resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte yürütülecek şenlik çalışmaları için start verildi.

Şenliğe yaşları 10 ile 13 arasında ortalama 13 çocuk ve 2 mihmandardan oluşan gruplar katılacaktır. Mutluluğumuzu paylaşmak için gelen misafir çocuklarımız, ülkemizi ve kültürümüzü daha yakından tanıyabilmeleri amacı ile Nevşehir Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün titizlikle belirlediği çocuklu ailelerin yanında kendi yaşıtları “Kardeş Çocuklar” tarafından misafir edilecektir. Mihmandarlar ise her ülkeye tahsis edilen ve ülke dilini bilen rehberleriyle birlikte şehir tarafından otellerde konaklatılacaktır.

18 Nisan’dan 30 Nisan’a kadar süren Şenlik Haftası, yaklaşık on beş gün boyunca Nevşehir'de Kapadokya Bölgesini rengarenk bir çocuk ülkesine çevirecektir.
Şenlik haftası sürecinde Nevşehir halkı tarafından memnuniyetle ağırlanacak konuk ülke çocukları, öncelikle Vali ve Belediye Başkanını, daha sonra da bu bayramı kendilerine hediye eden, Ulu Önder Atatürk’ün başkent Ankara’da bulunan Anıtkabirini ziyaret edecekler. Bu ziyaretler, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın TBMM Başkanımız, Sayın Başbakanımız ve Sayın TRT Genel Müdür’ümüzün kabulü ile sona erecektir.

TRT Çocuk Kanalı’nın Nevşehir Kapadokya Bölgesinde oluşturacağı etkinlik alanlarında dağıtacağı eğlenceli hediyeler minik ziyaretçilerin kalbini fethedecektir.
TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğinin galası 23 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilecektir. Tüm konuk ülke çocuklarının özel tema ve koreografilerle gösterilerini sunacakları “Gala Özel” programı etkileyici, görsel ve işitsel bir şov olacak, çocukların bayram coşkusunu daha da arttıracaktır.

Bu programın tamamı ücretsiz ve şifresiz olarak uyduya çıkılacak, TRT Çocuk ve TRT’nin diğer kanallarıyla birlikte pek çok ülkede de canlı yayınlarla izleyicisi ile buluşacaktır.

Şenliğin devamındaki günlerde ise konuk çocuklar, Nevşehir Kapadokya bölgesinde belirlenecek yerde kendi kültürlerinin en güzel gösterilerini “Dünya Çocukları Gösterileri” programında sergileyerek halkımıza kendi kültürlerini tanıtma imkanı bulacaktır.

Şenliğe katılan çocuklar ve medya mensupları için çevre gezileri, piknik, uçurtma şenliği gibi etkinlikler de düzenlenecektir.



Mustafa Ferveren

Haber : Mustafa FERVEREN