Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleri ile,9-13 Temmuz 2017 tarihleri arasında İstanbul’da Türkiye Petrolleri' nin (TP) ev sahibi ülke ana sponsoru olduğu 22. Dünya Petrol Kongresi kongre yönetim kurulu üyeleri,  Nevşehir’de dünyanın en büyük yeraltı şehrini ziyaret ederek, yapılan çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgiler aldılar.
Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 3.derece  arkeolojik sit bölgesi olarak ilan edilen ve 11 mahalleyi kapsayan alandaki temizleme çalışmaları ile ilgili olarak yetkililerden bilgi alan 22. Dünya Petrol Kongresi kongre yönetim kurulu üyeleri daha sonra bölgedeki kültürel yapıları ziyaret ettiler.
Türkiye’nin yanı sıra, 12 ülkeden üst düzey petrol yöneticisinin katıldığı geziye ilişkin olarak bilgiler veren 22. Dünya Petrol Kongresi(WPC) Türk Milli Komitesi üyesi Pınar Yılmaz, 100'den fazla ülkeden 20 bini aşkın katılımcı, 5 bine yakın delege, 500'ün üzerinde şirketin üst yöneticisi ile 50'ye yakın hükümet temsilcisinin katılacağı 22. Dünya Petrol Kongresi öncesinde son yönetim kurulu toplantısını Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kongre yönetim kurulu üyeleri ile birlikte böylesine önemli bir yerleşim merkezini ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Yılmaz, bölgenin Kapadokya ve Türk turizmi açısından vazgeçilmez bir önem oluşturacağına inandığını belirtti. Böylesine önemli bir turizm alanının dünyanın birçok ülkesinden insanlar tarafından ziyaret edilmesi gereken bir yer olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, ziyaret nedeniyle kendilerine gösterilen yakın ilgi nedeniyle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve belediye personeline de teşekkür etti.