Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak, Dünya ve Türk mutfakları arasında köprü kurmak ve Türkiye’deki yeme-içme turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Dünya gastronomisinin önemli şeflerine ev sahipliği yapıyor.
Dünyanın en iyi 10 gastronomi konferansı arasında gösterilen ve bu sene 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı için birkaç gün önce İstanbul’da biraraya gelen mutfağın dünyaca ünlü yıldız şefleri, Aşçılık Program Başkanımız Remzi Güçlü ile öğrencileri tarafından hazırlanan yemeğe konuk olmak üzere konferans öncesinde üniversitemizi ziyaret ettiler.
'The Best Chef' ödülüne layık görülen ve 'Dünyanın En İyi 50 Restoranı' listesinin üçüncüsü Joan Roca, ‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı’ listesine adını altın harflerle yazdıran Mauro Colagreco, Virgilio Martinez, 'Asya'nın En İyi 50 Restoranı' listesinden Hiroyasu Kawate, İspanya'da ‘Kralların pastacısı’ olarak anılan Paco Torreblanca, Latin Amerika’nın en iyi şefi seçilen Mitsuharu Tsumura, ‘Dünya Barista Şampiyonası’nda birincilik alan James Chen, Michelin Yıldızı’yla başarılarını taçlandıran Kiko Moya, Luigi Taglienti, David Thompson, dünyanın en iyi pasta şeflerinden Gianluca Fusto, Andrea Dopico, başarılı çikolata şefi Stelios Parliaros, dünya gastronomisinin önemli şefleri Carlos Garcia, Diego Guerrero, Ezra Kedem ve Basque Culinary Center'ın Genel Müdürü Jose Mari Aizega ile 2016 yılında ‘Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi’ seçilen Kamilla Seidler başta olmak üzere üniversitemizin Kapadokya Yerleşkesi’nde ağırladığımız gastronomi dünyasının önemli isimleri, kendileri için hazırlanan yemeklerden büyük keyif aldıklarını ve üniversitemizi ziyaret ederek geleceğin şefleri ile tanışmış olmaktan oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.
2 bin kişinin katılımıyla bugün Haliç Kongre Merkezi’nde başlayan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda bu sene “ürün” konuşulacak.
Konferansta, dünyanın en iyi şefleri kendi bölgelerinin özel ürünlerini kullanarak sahnede canlı olarak yemek pişirecek ve çeşitli workshoplar düzenleyecek.. Etkinliğin bir diğer ilgi çekici kısmı ise ChefChat. UNESCO Kreatif Şehirler Ağı’na dâhil edilen Gaziantep damaklarda iz bırakan lezzetleri ile bu yılki konferansın konuk şehri. Ulusal ve uluslararası birçok marka ise stantlarda özel tadım etkinlikleri gerçekleştirerek konferansa renk katıyor.