Habertürk galeri sitesinde dünyanın en ilginç camileri arasında görenleri şaşırtan Derinkuyu Park Camii de yer aldı. 

Habertürk galeri sitesinde dünyanın en ilginç camileri arasında Derinkuyu Park Camii de yer aldı. Tasarımlarıyla şaşırttığına dikkat çekilen Park Camiini Derinkuyulu Heykeltıraş Hakkı Atamulu tarafından belediye başkanı iken tasarlayıp yapmıştı.

Park Cami yer altı şehrine ve şehir terminaline yakın olması nedeniyle yaz aylarında ilçeye gezmeye gelen turistlerin de ilgisini çekiyor ve camii bir süre gezdikten sonra buradan ayrılıyorlar. Park Cami kimilerine göre de minaresinin gökyüzüne doğru uzaması nedeniyle Uzay Camii olarak da anılıyor.

Dünyadaki ilginç camiler arasına giren Derinkuyu eski sanayi bölgesindeki Park Camii Türkiye’deki geleneksel mimariden ayrı modern bir camii konumundadır.

Hakkı Atamulu kimdir? (d. 1912, Derinkuyu - ö. 2006, Derinkuyu, Nevşehir) Türk heykeltıraş. Türkiye'nin ilk heykeltıraşlarındandır.

Yaptığı Atatürk heykelleriyle tanınır. Hakkı Atamulu 1969 yılında Derinkuyu Belediye Başkanı iken yine ilçedeki Kültür Parkın açılışında 13.5 metre yükseklikte yontma taştan Atatürk heykeli yapmıştır. Türkiye'nin ilk heykeltraşlarından olan sanatçı Hakkı Atamulu yaşlılığa bağlı solunum yetmezliği sonucu 2006 yılında vefat etmiş, cenazesi Derinkuyu'da toprağa verilmiştir.Allah rahmet eylesin...