Dünyanın tek kadın granit sanatçısı olan Züleyha Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için üzerinde resimlerinin olduğu bir granit eser hazırlıyor. 

32 yaşındaki granit resim sanatçısı Züleyha Kurt, Türkiye'nin tanınmış granit sanatçılarından Mehmet Atay'ın önerisi ile 18 yıldır sürdürdüğü resim sanatını granit üzerine aktarmaya başladığını söyledi. Granit üzerine oyma tekniği ile resim yaptığını belirten Kurt, dünyada granit üzerine resim çizen tek kadın sanatçı olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Sanatçı Kurt sanata başlama serüvenini ise şöyle anlattı:

"1984 Nevşehir doğumluyum. Dört kardeşiz, memur bir babanın üçüncü çocuğuyum. 18 yıldır çizim yapıyorum ve sonra bunu sanata döndürmeye karar verdim. Çizimlerimi beğenen bir hocamız aracılığıyla üstat Mehmet Atay resimlerimi gördü ve beni değerlendirmek istediğini söyledi. Ondan sonra da resimlerimi granit üzerine çizmeye başladım. Kendisi bana bu sanatı dünyada icra eden tek kadın olduğumu söyledi. Bununla da ayrıca çok gurur duyuyorum."

Kadın kimliğinden dolayı iş yeri açamadığını belirten sanatçı Züleyha Kurt, "Haliyle iş yeri açmak, iş yeri kurmak bir bayan için çok zor. Bundan dolayı halen sıkıntı yaşadığım da oluyor. Onun dışında hediyelik çizim olduğu için bazen taş bulmakta sıkıntı çekiyorum. Çizimlerimi atölyem olmadığı için ön plana çıkartmakta zorluklar çekiyorum” dedi.