Gerek eğitim anlayışındaki disiplini, gerek sonsuz görev aşkı, gerek  Öğretmenlik ve İdarecilikteki başarısı, mükemmel kişiliği gibi pek çok güzel meziyeti barındıran ve uygulayan  Efsane Öğretmenimiz  M.Adil UĞURLU dün Ankara ilinde vefat etmiştir.

 

Değerli öğretmenimiz M.Adil UĞURLU'nun cenazesi bugün Nar Kasabasında İkindi namazından sonra kaldırılacaktır.

 

Efsane öğretmenimize Allah'tan rahmet  diliyor , Ailesine ,eğitim camiasına , sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

 

Mekanı cennet OLSUN

 

 

M.ADİL UĞURLU ve yaşamından kesit...

 

M. Adil Uğurlu 19 yaşında Öğretmenlik hayatına 1939 yılında başladığını ilk görev yerinin Isparta’nın kazası Senirkent Uluborlu nahiyesinde ki Turan İlkokulu olduğunu askerlik yıllarından sonra da değişik bölgelerde aldığı görevlerin ardından Nevşehir’in o zamanki adıyla Arapsun (Gülşehir) ilçesinde 1944 ve 1946 yılları arasında göreve başladığını yine o zamanlarda İlçe merkezinde oturuma müsait ev bulunmamasından dolayı baba evi olan Merkeze bağlı Nar Beldesinden aralıksız iki yıl boyunca hafta içi her gün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 2 saat 45 dakikalık bir zamanda yaya olarak görev yaptığı kurum hizmet binasına ulaştığını özellikle kış mevsimlerinde zorluklar yaşadığını dile getirdi.

 

            Hemen hemen çok sayıda öğrencilerinin okul numaralarını unutmayan M. Adil Uğurlu 54 yaşında emekli olduğunu 35 yıllık hizmet süresi içerisinde hiçbir zaman sağlık raporu almadan görevini tamamladığını bu süre zarfında da öğrencilerinden Doğan Atılgan ve Tevfik Dalgıç’ın profesör olduğunu yine öğrencilerinin içerisinden ismini heyecandan dolayı o an hatırlayamadığı bir öğrencisinin Korgeneral olarak askeri alanda çok önemli başarılara imza attığını bildirdi.

            Öğretmenlik yıllarına ilk başladığında 40 Lira 25 Kuruş maaş aldığını bunun 2,5 Lirasını ev kirasına ayırdığını her ay babasına 10 Lira gönderdiğini ve geriye kalan kısmının büyük bölümünü mesleği bünyesinde harcama ile  bilinen öğretmenimizi rahmetle anıyoruz..

Alıntı:Nevtes