Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için beslenme hakkına sahiptir. 

Emzirme ise, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntem. Bu çerçevede, hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik 1991 yılından beri “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” Programı yürütülmekte.

Bu program çerçevesinde tüm Türkiye'de gebelik döneminden başlanarak annelere “İlk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeğini emzirmesi” öğütlenmekte.

Doğumdan itibaren bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemi boyunca geçen sürede sağlık hizmetlerine erişilebilirlik, sağlık hizmetlerinden faydalanma, bu hizmetlerin kalitesi ve hizmet sunumunda aynı ölçütlere uyulması bebek ve çocuk ölümlerini önlemenin yanı sıra, bebeklerin sağlıklı gelişimlerini sağlamada ve sağlıklı bir toplum yapılanmasında son derece önemli.

Bu amaçla Dünya Sağlık Örgütü  ve diğer ilgili uluslararası kaynaklardan yararlanılarak, bebeklikten ergenliğe standart bir hizmetin sunumu için ilgili Derneklerin de katılımı ile Bakanlık tarafından izlem protokolleri geliştirildi. 

Bu konularla ilgili olarak Halk Sağlığı müdürlüğü toplantı salonunda aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik eğitim toplantısı yapıldı.