EĞİTİME DEVAM TAKİPSİZLİĞE SON  EGİTİM VE ÇALIŞTAYI YAPILDI
 
Toplumsal cinsiyet eşitliği ve eğitim hakkı konusunda farkındalık yaratarak kız çocuklarının eğitimlerine devam etmelerini sağlamak, erken yaşta evliliklerinin önüne geçmek ve  Nevşehir merkezde eğitimini tamamlamamış kız çocuklarının okullaştırılması sağlanacaktır.Kız çocuklarının okula devamına ilişkin izleme ve değerlendirme (devamsızlık takip) sistemlerinin etkin çalışması için okul ve yerel idarenin duyarlılığını artırmak, okul, mahalle ve il düzeyinde kurumlarla işbirliğinin güçlendirilmesini sağlamak için  Örnek Evler İlk okulu,ve Cumhuriyet Ortaokulunda  eğitim ve çalıştay yapıldı.

Nevşehir merkez ilçesinin dezavantajlı  mahalle muhtarları ve okul müdürleri, müdür yardımcısı, rehber öğretmeni, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği , İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumlu birer temsilcileri, Nevşehir Üniversitesi, Aile Sosyal ve Politikalar il Müdürlüğü, Müftülük, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü,İl sağlık müdürlüğünden temsilciler, İl Milli eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma  merkezi temsilcileri katıldı.

Egitimcilerimiz  Nevşehir Üniversitesin’den Aysel Kekillioğlu ve Leyla Kahraman, Sağlıktan pisikolog olarak görev yapan Naim Setener , Avukatımız Sema Yurtbilen , Özel  Yunus Emre  Anadolu sağlık  meslek lisesinden sosyolok Meltem Çakır ve Ebru Hanbay eğitim verdiler. Ayrıca  Kozaklı çalıştayımızda  Meltem Çakır hocamız  çalıştay modülatörümüzdü,
Proje koordinatörü ve Nevşehir Kadın Derneği  Başkanı Makbule ATLI  projenin Genel hedefini ve amacını açıkladı.

        ''Gerek cinsiyete dayalı zihniyet kalıpları, gerek maddi olanaksızlıklar gerekse de kırsal kesimde kız çocuklarının ücretsiz aile işçisi olarak çalıştırılması, erken yaşta evlendirilmesi yoksul kadınların eğitimsizliklerindeki temel nedenlerdir.

Hanenin yoksulluğu nedeni ile eğitim hakkından mahrum bırakılmaktadır. Nitekim kadınlar maddi olanaksızlıklar ve cinsiyete dayalı zihniyet kalıpları nedeniyle aileler tarafından eğitimlerini yarıda bıraktıkları görülmektedir.'' dedi. Çalıştay ve eğitim verimli olarak sonlandırıldı. Projenin devamı için bazı kararlar alındı.