Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanı İsmail Ördü, ekmekle ilgili iki konuya açıklık getirdi.
Bakanlığın yayınladığı yeni tebliğ ile birlikte ekmeğin gramajının 50 gram düşürülmesi konusunda Nevşehir’de bir talebin bulunmadığını kaydeden Ördü, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığının yayınladığı tebliğe göre 250 gramın altında ekmek üretilemiyordu. Bundan sonra 200 gram ekmeğin üretilebileceği yönünde bir tebliğ yayınlandı. Bu ekmeğin 50 gram düşeceği anlamına gelmiyor. Alt sınır olarak fırıncılar böyle bir taleple gelebilirler. Ancak şu an böyle bir talep yok” diye konuştu.
Hali hazırda Nevşehir’de ekmeğin 50, 60 ya da 70 kuruşa satılabildiğini belirten Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, bu rekabetin önlenmesi ve bir daha bu rekabetin yaşanmaması adına da girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.
Ördü, “İlimizde malum olunduğu üzere fırıncılarımız arasında bir rekabet var. Ekmek şu anda ilimizde birçok yerde 50 kuruş, 60 kuruş ya da 70 kuruştan satılıyor. Vatandaşta şöyle bir algıda var. Madem 50 kuruşa kurtarıyor da neden ekmek 1 TL den satılıyor deniyor. Şu bilinmeli ki kesinlikle 50, 60 ya da 70 kuruştan ekmek satışı fırıncıları kurtaramaz. Fırıncılarımız bu durumun sancısını yaşıyorlar. Bu durum fırıncıların kendi aralarındaki bayi anlaşmazlığından kaynaklanıyor. Biz bu durumun önlenmesi için fırıncı esnaflarımızla bir araya geliyor ve çeşitli formüller düşünüyoruz. Bir daha bu rekabetin yaşanmaması için neler yapılabilir bu konuda çalışıyoruz. Rekabet kimseye önereceğimiz bir durum değil. Çalışmalarımız sonucunda bir sonuç alabileceğimizi ümit ediyorum” dedi.