On bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayının gölgesi üzerimize düştü. Rahmet kapılarının, cennet kapılarının açılacağı, cehennem kapılarının kapanacağı bereket ayına adım atıyoruz.

Hak ile batılı ayırmasıyla Furkan olan Hak’tan gelen elimizdeki yegâne Burhan olan maddi ve manevi dertlerimize Derman olan Kur’an-ı azimüşşanın nazil olduğu Bin aydan hayırlı KADİR Gecesi’ni içinde barındıran Ramazan ayını karşılamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz.

Arştan arza uzanan Allah’ın ipi, habli Metini olan, tutunanların yüceldiği, terk edenlerin ise mahvolup gittiği, hidayet kaynağı Kur’an’ın indiği Ramazan ayına kadem basıyoruz.

Nefisleri ıslah eden, nimetin kadrini kıymetini öğreten, insana sağlık, sıhhat veren ve sabretmeyi, affetmeyi, vermeyi, yardımlaşmayı, paylaşmayı, kaynaşmayı telkin eden ORUÇ ibadetinin hayat bulduğu Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Hayırlı, uğurlu ve Mübarek olsun.

Hoş geldin ey şehri Ramazan!

Hoş geldin ey şehri Rahmet!

Hoş geldin ey şehri Kur’an!

Hoş geldin ey şehri Gufran!

 

“Bu Ramazan İyilik zamanı” diyeceğiz.

“Bu Ramazan Hayır zamanı” diyeceğiz.

Bu Ramazan Allah’ın bize verdiklerinden Allah rızası için vermenin zevkine ereceğiz. Bir yetimin, bir öksüzün, bir garibin, bir kimsesizin duasını almanın mutluluğuna ereceğiz. Belki de bir Muhacire Ensar olacağız.

Rabbim dolu dolu, feyizli ve bereketli bir Ramazan geçirmeyi nasip eylesin. Mevsim yaz, günler uzun, hava sıcak…

Nefislerimiz bahane arayabilir oruç tutmamak için. Ama gerçekten iman etmiş bir Mü’min bilir ve inanır ki; Bir Ramazan Orucunu kaçırsa bunun dışında tüm seneyi oruçlu geçirse o kaçırdığı orucun yerini tutmaz.

Yine bilir ve inanır ki; Amellerin en efdali zor olandır. Sevap meşakkatle orantılıdır. Gerçek mü’min oruç tutmamak için yol aramaz. Tutmak için arar ve azmeder. Ondan sonra da O’na tevekkül eder. Allah’da kendisine tevekkül edenleri yardımsız bırakmaz.

Haydi, o zaman bu Ramazan Oruç tutmayan kalmasın. Sokaklarda, caddelerde oruç yiyen olmasın.

Haydi, o zaman 17 Haziran Çarşamba günü Teravih için camilere koşalım. 18 Haziran sahura kalkalım. Kemali dikkatle dudaklarımızdan dökülsün niyetimiz.

“Allah’ım senin rızan için Ramazan ayının orucunu tutmaya”

Allah kabul eylesin, yolunuz açık olsun. Feyzi ve bereketi bol olsun.

 

Yakup ÖZTÜRK

          Nevşehir İl Müftüsü