Edirne'de, emekli polis memuru 45 yaşındaki Necip Dönmez, boşanmak isteyen hemşire eşi 38 yaşındaki Nurcan Dönmez'i, duruşmanın yapılmasına 12 saat kala, çalıştığı hastanenin bahçesine konuşmak için çağırıp tabancayla 4 kurşun sıkarak öldürdü. Necip Dönmez daha sonra tabancayı çenesinin altına dayayıp ateşleyerek intihar girişiminde bulundu.

 

Edirne Devlet hastanesinde hemşire olarak çalışan Nurcan Dönmez'in (38) daha önce emekli polis eşinin kendisini ölümle tehdit ettiği için savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.Savcılık bu suç duyurusu sonrası eşinin beylik tabancasına el koydu.Daha sonra Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru olan Necip Dönmez bu gelişmeler üzerine farklı bir yere tayini çıkartıldı ama Dönmez yeni görev yerine gitmek yerine emekliye ayrıldı.

Dönmez çiftlerinin arasında yaşanılan şiddetli geçimsizlik sonucu eşlerden Nurcan hemşire eşine boşanma davası açtı.Oğlu ve kızınıda beraberinde götüren Nurcan hemşire yeni bir eve taşındı.

 

Boşanma davasının görülmesine 12 saat kala eşini davadan vazgeçirmeyi başaramayan emekli polis memuru Necip Dönmez Nurcan hemşireyi tabancasıyla kurşunlayarak öldürdü.

 

 

Nurcan hemşire için bugün çalıştığı Edirne Devlet Hastanesinin bahçesinde tören düzenlenecek, ardından da cenazesi memleketi Nevşehir'e gönderilecek.

 

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.