Enderun Eğitim Vakfı Nevşehir şubesi geleneksel mesire şenliği düzenledi. Ürgüp Damsa barajı parkında düzenlenen Geleneksel mesire şenliğine AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu,Değerli hocalarımız Nurettin Soyak, İbrahim Başaran , Mustafa Yaylaklı , H.Mahmut Kemikkıran,Sarnıç özel bakım merkezinden engelliler ve çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Öncelikle Değerli merhum Zeki Soyak hocamızı da rahmetle anıyoruz. Enderun Vakfı’nın düzenlediği şenliğin insanlar arasındaki birlik beraberliği daha da kuvvetlendirdiğini ifade etti. 

Açıkgöz, Enderun Vakfı gibi faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının sosyal yapıyı koruduğunu söyledi.

Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu ise Enderun Vakfı’nın bu tür etkinlikler düzenlemesinin Nevşehir halkı için önemli olduğunu dile getirdi. İslam Dini’nin diğer dinlerden farklı olduğunu söyleyen Aydoğdu, İslam’ın insanları birbirlerine yakınlaştıran ve muhabbet halkası olan bir güzelliğe sahip olduğunu kaydetti.

Aydoğdu, “İslam insana dost edindirir. Her şeyin en güzelini bize öğretir. Dostlukları pekiştirir. İslam dünyanın dört bir yanında var. İslam’ı nereye gidersek gidelim güzellikleriyle başkalarına anlatalım. İslam’ı anlamak için Kur’an-ı Kerim’i anlayarak okumalıyız” dedi.  Geleneksel mesire şenliği Kuran-ı Kerim Tilaveti okunması,dualar ve  yöresel pilavının ikram edilmesiyle sona erdi.