Nevşehir’de Yaz Kur’an Kurslarına sosyal etkinliklerle farklı bir bakış açısı getirerek bu alanda bir ilki başaran Enderûn Eğitim Vakfı Yaz Kur’an Kursu’nun kapanış programı öğrencilerin ve velilerin katılımıyla Nevşehir Kapadokya Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa AYDOĞDU bu tarz kursların öneminden bahsederek, bu kursun her sene yazın yapıldığını ve kayıtların 1 Haziran’da başladığını belirterek sınırlı sayıda olan kontenjanlar için velilerin bu tarihi takip etmelerinin üzerinde durarak öğrencilerini kursa gönderen tüm velilere ve kursa devam öğrencilere teşekkür etti. 
Yaz Kur’an Kursu sorumlusu Yusuf KARMAZ Yaz Kur’an Kursu’nun içeriği ve programlarla ilgili bilgi verdikten sonra kursa katılım sağlayan öğrencilere ve velilere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin oluşturduğu ilahi korosu sahne aldı. Koronun ardından yine öğrencilerin oluşturduğu tiyatro ekibi 15 Temmuz Gecesinin kahramanı olan Şehit Ömer HALİSDEMİR’in şehadet anını canlandırdılar.
Tiyatronun ardından Yaz Kur’an Kursu esnasında yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri verildi.
Program İbrahim BAŞARAN’ın duası ile son buldu.