Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) il temsilciliği tarafından düzenlenen “Büyük Buluşma” programı kapsamında Nevşehir'e gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini ziyaret etti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ı taşıyan helikopterin üniversitemiz ana yerleşkesine inmesiyle başlayan ziyarette,  Bakan Albayrak’ı  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,  Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebu Bekir Gizligider, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ile beraberindeki heyet karşıladı.

Daha sonra Üniversitemiz Rektörlük Makamına geçilen ziyarette, Bakan Berat Albarak’ı, Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, üniversitemiz akademik ve idari personeli ağırladı. Bakan Albayrak’a;  üniversitemizi ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, üniversitemiz hakkında bilgi vererek Nevşehir’i temsil eden çeşitli hediyeler ve çiçek takdim etti.

Bakan Albayrak, şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazmasının ardından beraberindeki il protokol heyeti ile üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “Gençlerle Söyleşi” programına katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu,  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  “Anadolu’nun Erkan-ı Erbaası; yani dört temel direği olan Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli,  Konya’da Mevlana Celalettin-i Rumi, Kastamonu’da Şeyh Şaban-ı  Veli kim ise Nevşehir’de de Hacı Bektaş Veli O’dur. Anadolu’nun bu büyük şahsiyetlerinin ektikleri mayanın büyük bir siyasal projeye dönüşmesinin arifesindeyiz. Anadolu’nun oluşturmuş olduğu mayalar,  geleceğe bu ilkeleri taşıyacak bir irfandır. Bu irfanı bir geleneğe dönüştürmek,  Anadolu insanının sahada kazandığını masada da bir kazanıma dönüştürmesi için kritik bir aşamada bulunmaktayız. Bu kritik aşamadaki ziyaretiniz için müteşekkiriz.  Buraya katılan öğrenci arkadaşlarımıza ve zati alinize çok teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum ” dedi.

Açılış konuşmasının ardından moderatörlüğünü Kanal 24 Ankara Haber Müdürü Melik Yiğitel’in yaptığı şöyleşi programına katılmak üzere sahneye davet edilen ve konuşmasında;  bilgi sahibi olmanın önemine değinen, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamayacağını vurgulayan Albayrak, “Bugün burada her şeyden önce başta Sayın Rektörümüzü, Sayın protokolümüzü, tüm Nevşehirli hazirunu ve bu salonu bugün böyle coşkuyla dolduran tüm Nevşehirli genç kardeşlerimin hepsini saygıyla, sevgiyle,  muhabbetle, selamların en güzeliyle selamlıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti olarak mutlak bağımsızlık ve güçlü Türkiye yolculuğunda bugün büyük bir güruhla mücadele etmekteyiz. Bunun farkında ve şuurunda olmak her şeyden önemlidir. Her şeyden önce okuyun,  araştırın ve alın terinden önce akıl teri dökün. Nasıl bir dönemden geçiyoruz nasıl bir çağda yaşıyoruz nesil olarak bunları bilmek zorundayız. Referandum sürecinde ise “evet” ve “hayır”ı kimlerin sahiplendiğini çok iyi bilmek ve anlamak zorundayız” dedi.

Programa, şahsi cep telefonundan görüntülü konferans yöntemiyle bağlanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,  üniversitemiz Rektörlüğüne atanan Prof. Dr Mazhar Bağlı’yı tebrik ederek tüm katılımcılara başarılar diledi.

 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezindeki program;  Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın, Bakan Albayrak’a Fatih Sultan Mehmet’in resmedildiği bir tablo ve TÜGVA Nevşehir Başkanı Hüsamettin Ellialtı'nın Çini Tabak ile Nevşehir’i temsil eden çeşitli hediyeler takdim etmesiyle sona erdi.