Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren  Kadın Danışma Merkezi, engellilere yönelik gerçekleştirdiği psikolojik destek   çalışmalarını ailelerini de içine alacak şekilde genişletiyor.

Kadın Danışma Merkezi, Nevşehir Belediyesi’nin 2014 yılında örnek bir çalışma ortaya koyarak projelendirdiği  Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelli çocuklara haftanın bir günü psikolojik destek sağlıyor. Bu kapsamda ailelerini de içine alan bir bilgilendirme toplantısı da gerçekleştirilen toplantılarda çocukların farklılık gösteren bireysel gelişimsel ihtiyaçlarının fark edilmesi, her birey için özel gelişim hedeflerinin belirlenerek takibinin yapılması, ailelerin her çocuğa özgü ihtiyaçlarının fark edilmesi, çocuk ihmal ve istismarı konusunda bilgilendirme  yapılıyor.

Bilgilendirme toplantılarında ayrıca Kadın Danışma Merkezi çalışmaları ve işleyişi ile ilgili bilgiler de verilerek toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetin türleri konusunda farkındalık kazandırma hedefleniyor.

Engelli öğrencilerin velilerine yönelik olarak yapılan eğitimde,  öğrencilerin gelişimlerinin takip edilerek merkezle uyumlu bir şekilde aile içi hayatına rehberlik yapılması hedeflenirken ,çocuk hakları kapsamında çocuklara yönelik ihmal ve istismar kavramları işlenerek, bunlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği, başvurulabilecek noktalar ve yasal süreçler konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Çok sayıda öğrenci velisinin katıldığı eğitim çalışmalarında Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezinde bugüne kadar yapılmış olan ve yapılmakta olan etkinlikler konusunda bilgilendirmeler yapılırken, merkezde yapılması planlanan çalışmalar konusunda ailelerin katkı sağlamak istedikleri konular, beklentileri ve talepleri ile ilgili kendilerini ifade etmelerine fırsat tanınarak daha şeffaf daha etkin bir katılım ortaya konuluyor.