10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle engelliler Vali Mehmet CEYLAN’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail YOLDAŞ, Nevşehir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hacı Rasim Uzer İş Okulu yetkilileri ile engelliler hazır bulundu.

   Vali CEYLAN, sorunların dile getirilmesi ve bir kez daha farkındalık yaratmak açısından önemli bir hafta olduğunu belirtti.

  Hükümetin engellerin tamamen ortadan kalktığı bir Türkiye için çalışmalar yaptığını belirten Vali CEYLAN, “Hükümetimizin bu konuda çok ciddi bir takım çalışmaları var. Her geçen gün bir önceki günden daha iyi olduğu inancındayız. Ama yapılacak daha çok işimiz var. Hep birlikte hem devlet olarak, hem sivil toplum kuruluşları olarak bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

  Haftanın, anlamına uygun şekilde idrak edilmesi için gerekenlerin yapılacağını ifade eden Vali CEYLAN, hep birlikte hepimizin aday olduğu engelli olma ihtimali çerçevesinde, engelli vatandaşlarımıza gereken saygı ve gereken özeni göstererek ihtiyaç ve sorunlarını gidermeliyiz diye konuştu.

  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü YOLDAŞ ise, yaptıkları tüm faaliyetlerde Vali CEYLAN’ı hep yanlarında gördüklerini belirterek teşekkür etti. Çalışmalar ve müdürlük faaliyetleri hakkında da bilgiler aktaran Yoldaş, il genelinde engellilere yönelik farklı hizmet alanlarımız var. Evde bakım hizmetleri il genelinde 2 bin 300 vatandaşımıza sunuluyor dedi.

  Nevşehir’de 3 resmi 4 özel olmak üzere 7 bakım ve rehabilitasyon merkezi olduğunu kaydeden YOLDAŞ, resmi bakım merkezlerinde 160, özel bakım merkezlerinde de 340 civarında engelli vatandaşa hizmet verildiğini kaydetti.