Meslek eğitiminize yeni bir boyut katmak, mesleğiniz ile ilgili farklı uygulamaları yerinde görmek ister misiniz? ERASMUS+ programı hayallerinizi gerçekleştirme imkânı sağlayabilir.
Erasmus+ Programı İle Staj Yapabilirsiniz!
Okulumuz aracılığı ile stajınızı yurtdışında 2 aylık süre ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu haktan faydalanabilmek için, hazırlanmış olan online başvuru formunun başvuru yapmak isteyen öğrenciler tarafından doldurulup onaylanarak, 10.03.2017 tarihine kadar Erasmus Koordinatörlüğüne şahsen veya [email protected] adresine mail yolu ile online olarak yapılacaktır. Online başvuru formunu doldurarak sınav başvurusu da yapmış olacaksınız. 17:00 dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Öğrencilerimizin bu haktan yararlanabilmeleri için örgün öğretim programlarında en az birinci sınıfına devam ediyor olması ve akademik ortalamalarının en az 2.20/4.00 olması gerekmektedir. Başvuru yapan öğrenciler akademik başarı kriterini sağlayamadıkları takdirde dil sınavına alınmayacaklardır. Dil sınavına alınacak öğrenciler 17.03.2017-20.03.2017 tarihlerinde okulumuzun internet sayfası ile panolarında ilan edilecektir.
Dil yeterlilik sınavı  22.03.2017 tarihinde saat 16:30 da her iki kampüsümüzde aynı anda yapılacaktır. Yapılan sınav sonuçları değerlendirilerek programdan faydalanacak öğrencilerin Asil ve Yedek Listesi 27/03/2017 tarihinde internet sitemizden duyurulacaktır.
Okulumuzun yapacağı sınav sonucunda alınan notun %50si ile en az 2.20/4.00 olan akademik ortalamanızın (birinci sınıf öğrencileri için güz dönemi ortalaması, ikinci sınıf öğrencileri için geçmiş üç dönem ortalaması ) %50si başarı notunuzu verecektir. Sınava giren tüm öğrenci notları  yüksekten düşüğe sıralanacak, 12 kişilik asil ve yedek liste belirlenecektir.
Staj yapmaya hak kazanan öğrencilerimiz staj yapmalarına engel olmayacak ancak seviyeleri hakkında bilgi verecek olan OLS sınavına gireceklerdir.  Bu öğrenciler ayrıca OLS (Online Language Support) üzerinden alacakları eğitim ile staja gitmeden dil becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır.
Stajınızı Nerede Yapacaksınız?
Staj yapmak için işyerinizi kendiniz bulabilirsiniz. Bu işyerleri yurtdışında faaliyet gösteren özel veya kamu niteliğinde olan bir işletme, kurum veya kuruluş olabilir. Bu işletmelerin iletişim bilgilerini ofisimize iletmeniz gerekmektedir. Ayrıntılar için Erasmus Ofisimize uğrayabilirsiniz.