Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli hastalık ve sakatlık hali nedeniyle, hükümlü Tunç Başşa'nın cezasını kaldırması, anne Meryem Başşa tarafından sevinçle karşılandı.

Kararı gazetecilerden öğrenen anne Başşa, oğlunun 2005'de bir trafik kazası sonrası ağır yaralandığını söyledi.

BAŞIMIZA BUNLAR GELDİ

Kazanın ardından felç geçiren oğlunun beyin fonksiyonlarının da çalışamaz hale geldiğini aktaran Başşa, "Oğluma bu kazadan dolayı 'kamu malına zarar vermek' suçundan para cezası geldi. Bu cezayı ödeyemediğimiz için hapis cezası çıktı. Yatalak olduğu için bu cezanın iyileştiği zaman uygulanması kararlaştırıldı. Bunun için de sürekli olarak yetkililer evimize gelerek oğlumun sağlık durumunu kontrol etti" dedi.

Oğluna adeta hastane odasına çevirdiği evinin bir odasında tek başına baktığını anlatan Başşa, "Geçtiğimiz yıllarda kendim de kanser hastası olduğum için oğluma bir bakıcı tuttum. Oğlum için verilen ve her yıl faizlerinden dolayı artan para cezasını ödeyemediğimden geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedim. Oğlumun affedilmesi için gerekli başvuruları yaptım. Başvurum üzerine geçtiğimiz haftalarda yetkililer evime gelerek oğlumun sağlık durumunu gözlemledi ve fotoğraflarını çekti" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Ağzından beslenemeyen oğlunun solunumunu ve gıda teminini de burnundan gerçekleştirdiğini kaydeden Başşa, çocuğunu sürekli gözetim altında tuttuğunu söyledi.

Karardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Başşa, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ederim. Benim gibi hastalara el atmasını istiyorum. Böyle bir hastası olmayan anlamaz. Bunu yaşamayan bilmez. Allah düşmanıma vermesin. Verdiğine de sabır versin" ifadelerini kullandı.

KARAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Tıp Kurumunca saptanan sürekli hastalık ve sakatlık hali nedeniyle Başşa'nın cezasını Anayasa'nın 104'üncü maddesi uyarınca kaldırmıştı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

KAYNAK: Haber 7