AK Parti Nevşehir eski İl Başkanı Ersan Erkut,  kamuoyunda yapılan bazı açıklamalara ilişkin www.fibhaber.com'a değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti, 07 haziran seçimlerinde yüzde 41 oy almış ve bu durum tek başına iktidar olmasına yeterli olmamıştır. Ulusal bazı görsel yazılı basın yayın organlarının, halk koalisyon mesajı verdi, tek başına Ak Parti İktidarı istemiyor gibi söylemler toplum üzerinde bir algı oluşturma ve art niyetli reklamasyonlar, gayretler olarak görüyorum. Şahsen ben, Milletimizin bu seçim sonuçlarına bakarak Koalisyonla yönetilen bir Türkiye istediğini düşünmüyorum.

Bu bağlamda da, mevcut İl Başkanımızın “ Ak Parti nin ülke menfaatleri için, CHP ile hükümet kurması gerekiyorsa kurulmalıdır”sözüne  de katılmadığımı da belirtmek isterim. Bu davaya gönül vermiş bir insan olarak, şahsen ben tabanımızdan ve halkımızdan böyle bir mesaj almıyorum. Halkımız tek başına Ak Parti nin hükümet olmasını ve her alanda istikrarlı, güçlü Türkiye istiyor. Türkiye üzerinde oynanan oyunların son bulmasını istiyor. Düşüşe geçen ekonominin toparlanmasını, iş adamları geleceğini yani önünü görmek istiyor.

Ülkesinde kardeşlik istiyor, terör istemiyor. Bu sebeptendir ki, HDP nin barajı aşmasında ve HDP ile dirsek temasında olan ve aynı zamanda sürekli benim partime liderime , Ak Parti ye oy vermiş yüzde 50 seçmenlerine olmadık hakaretlerde bulunan  bir iradeyle, samimi olmak gerekirse, geçmişte ülkeyi perişan etmiş partilerle,Ak Partinin bir araya gelmesi, bu ülkeyi yönetmesi ve  bunun adının da  ülke menfaati olması kubul edilebilir bir durum değildir.

Ülke menfaatleri; Türkiye yi kırizlere, götüren, CHP veya bir başka partiyle koalisyon değildir. Halkımızın umudu olan Ak Partimizi tekrar tek başına iktidar olmasıyla olacaktır. Ülkemizin menfaatleri düşünülüyorsa, özeleştiri mekanizmasını  işleterek, motivasyonumuzu ve enerjimizi tekrar milletimizin gönlünü,duasını almaya, kaybedilen belediyelerin kazanılmasıyla ve tekrar 3 milletvekili ile Türkiye istikrarına Nevşehir olarak katkı sağlamakla olacaktır.

Ak Parti Nevşehir İl Başkanı mız belediye meclis üyeliği ile igili olarak tüzükte de bir sakınca olmadığını söylüyor.   İl Başkanı o ilde temsil yetkisinde ve mensubu olunan tüm kadronun başkanıdır, başıdır. Bu durumu birilerinin dedikodusu  olarak yorumlaması, kamuoyunda konuşulması doğru olmaz.Tüzükte bir karşılığı da yoktur.İl Başkanı olduğu gün belediye meclis üyeliğini bırakması  gerekirdi.

Kamuoyunda  bazı STK larla ilgili olarak konuşulan ve yapılan açıklamalarla ilgili olarak ise belirtmek isterim ki; Nevşehir için bir ve beraber çalışılması gerekir. Geçmişte şu olmuştur bu olmuştur, doğruydu yanlıştı. bunlar geride kalmıştır.Her birimizin birlik ve beraberliğimizı sıkıntıya düşürecek yaklaşımlardan müdahalelerden uzak durmamız gerekir. Nevşehir için bu kırgınların ortadan kaldırılması, samimi adımların atılması gerekir.Her birimiz yüzyüze bakıyoruz.Başka Nevşehir yok ,buna kimsenin hakkı da yok.Kimseye de faydası yok.

Birlik ve beraberlik ölçütünün ise, birkaç kişinin uyumuyla değil, Nevşehir in tüm katmanlarının birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin sağlanmasıyla olacaktır.

Bu vesile ile,son zamanlarda ülkemizde meydana gelen terör eylemlerinde hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum.Rabbim ülkemize böyle acılar yaşatmasın.Buna sebep olanları  kahrı perişan etsin. Rabbim, Devletimizi ve milletimizi her türlü şer odaklarından korusun.

Selam ve saygılarımla.

ERSAN ERKUT

AK PARTİ NEVŞEHİR

ESKİ İL BAŞKANI