Ürgüp'te, Kapadokya Eğitim Kültür Turizm ve Doğa Sporları Derneği'nin (KAPSED) başlattığı proje kapsamında atlı okçuluk eğitimleri başladı.
Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinatör olduğu proje kapsamında, Kapadokya Atlı Okçuluk Derneği ve Ürgüp Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliği ile, “Ertuğrul’un Torunları Projesi” İçişleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın destekleri ile hayata geçirildi.
Ürgüp ilçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir Muhabirimize yaptığı açıklamada “Ertuğrul’un Torunları Projemiz ile çeşitli yaş gruplarından oluşan 29 öğrencimiz yaklaşık 6 ay boyunca At binme, ok atma ve atlı okçuluk eğitimleri alacaklar. Ata sporumuz olan atlı okçuluk ile hem ata sporumuza olan ilgiyi artırmak hem de tarihini bilen, tarihine sahip çıkan bir nesil yetiştirerek öğrencilerimizin de spor yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi. 

16 Ekim 2017 tarihinde başlayan proje 30 Nisan 2018 tarihine kadar sürecek. Eğitimini başarıyla tamamlayan Kursiyerler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bir gösteri sunacak.