Esentepe Mahalle Muhtar Adayı Şahin Güneş, öncelik projelerini FİB Haber'i ziyaret ederek açıklamada bulundu. Esentepe Mahalle Muhtar Adayı sözlerini şu şekilde ifade etti;


Gençlerimiz ve halkımızla sosyal paylaşım siteleri (Facebook, Twitter,Gmail) ve teknolojiye başvurarak, sorunlarımızı ve mahllemizin ihtiyaçlarını gidereceğiz.
Esentepe mahallesini sadece ben değil, hep beraber el ele yöneteceğiz.
Emekliyim sadece Esentepe Mahallesine emek vereceğim.
Bürokrasi, siyasi ve sivil toplum örgütü kimliklerine sahip olan arkadaşlarımız ile diyalog içerisinde mahallemiz Esentepe'yi kucaklayacağız.
Mahallemizde sigara ve diğer kötü alışkanlıkları bırakma ile ilgili bilgilendirme toplantılarında bulunacağız


Şahin Güneş Kimdir ?

55 yaşında, 3 Ocak 1959 yılında Nevşehir'de doğdu. İlk, Orta ve lise tahsilini Nevşehir'de tamamladıktan sonra, 1979 yılında Konya Selçuk Eğitim Fakültesi, Fen ve Tabiat Bilgisi Bölümünü bitirdi. Sırasıyla İstanbul, Nevşehir, Gülşehir, Acıgöl ve Ürgüp'te hem öğretmen hem de idareci olarak görevler yaptı. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcılığı görevi ve Eğitim Araçları Donatım Merkezindeki öğretmenlik ve idarecilik görevlerinden sonra, 2005 yılında emekli oldu. Halen Yeşilay İl Temsilcisi ve Sigarayla Savaşanlar Derneği Kurucu Başkanıdır. Güneş, evli ve iki çocuk babası, bir torun dedesidir.