Nevşehir merkezde bulunan Esentepe Mahallesi muhtar adayı Şahin Güneş mahallesine kazandırmak istediği bazı projelerini kamuoyu ile paylaşmaya başladı.

Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı ve Sigarayla Savaşanlar Derneği Nevşehir İl Temsilciliği görevlerini de yürüten Esentepe Mahallesi muhtar adayı Şahin Güneş farklı projeleriyle mahallesine değer katmak istediğini belirtti.

2013 TÜİK rakamlarına göre Esentepe Mahallesi nüfusunun 6 bin 200 civarında olduğunu söyleyen Güneş, bahsi geçen on bin rakamının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Güneş, Esentepe Mahallesinin muhtarlık irtibat bürosu haricinde mahallede oturan emekli sakinlerinin büyük şehirlerde olan hobi bahçeleri ve dinlenme sohbet kıraathanesi gibi çalışmalar yapılacağını ifade etti. Yine Esentepe Mahallesi halkının ihtiyacı için Güzelyurt mahallesinde yapılan sağlık ocağının yanında, Nevşehir Milletvekilleri ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü kanalıyla hayırsever vatandaşların desteklerini de alarak yeni bir sağlık ocağının mahalleye kazandıracağını ve projelerin devam edeceğini belirten Şahin Güneş, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle mahalle sakinlerinin daha huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmeleri için çalışacağını söyledi. Esentepe Mahallesi muhtar adayı Şahin Güneş, mahallesi için ürettiği proje ve çalışmalarını 30 Mart 2014 yerel seçimlerine kadar paylaşmaya devam edecek.

ŞAHİN GÜNEŞ KİMDİR?

55 yaşında, 3 Ocak 1959 yılında Nevşehir’de doğdu. İlk, Orta ve lise tahsilini Nevşehir’de tamamladıktan sonra, 1979 yılında Konya Selçuk Eğitim Fakültesi, Fen ve Tabiat Bilgisi Bölümünü bitirdi. Sırasıyla İstanbul, Nevşehir, Gülşehir, Acıgöl ve Ürgüp’te hem öğretmen hem de idareci olarak görevler yaptı. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcılığı görevi ve Eğitim Araçları Donatım Merkezindeki öğretmenlik ve idarecilik görevlerinden sonra, 2005 yılında emekli oldu. Halen Yeşilay İl Temsilcisi ve Sigarayla Savaşanlar Derneği Kurucu Başkanıdır. Güneş, evli ve iki çocuk babası, bir torun dedesidir.