Nevşehir H.Rasim Uzer İş Okulu'nun oradaki Park'ın Engelli giriş ve çıkışlarının kapalı olmasından yana sıkıntı yaşayan vatandaşlar acil çözüm üretilmesini istiyorlar.

FİB Haber Whatsapp İhbar hattına gelen şikayette ; ''
Belediyemizden Bir İsteğimiz Var
Esentepe Mahallesi Ürgüp Caddesi güzergahında bulunan Dinler Petrol önündeki kaldırımlar ve engelli girişleri, asfaltlama çalışması sonrasında düzenlenmedi. Dinler Petrol ile H.Rasim Uzer İş Okulu arasında kalan parkın engelli girişleri kapalı ve düzensiz ayrıca parkın devamındaki bölümde öylece bırakılmış durumda, bu sebeple arada kalan bölümü araç yolunu kullanarak işimize gitmek zorunda kalıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Belediye Başkanımız Sayın Hasan ÜNVER'den parkın ve engelli girişlerinin engellilere uygun hale getirilmesidir.
 
Yetkililere Bir Soru?
Resimler gördüğünüz gibi asfalt çalışması sonrası yol genişletilmek yerine daraltıldı. Bu bölüm kaldırım kenar taşı çekilerek ağaçlı bölümün önü toprakla kapatılması ve genişletilmesi yerine asfaltlama yapılarak yol genişletilebilirdi. Bu bölümün asfaltlanması yayalar ve engelliler için önemliydi çünkü sağ taraftaki kaldırımlı bölüm kışın kardan kullanılamaz hale geliyor bizlerde anayolda yol kenarlarını kullanmak zorunda kalıyoruz bu da ister istemez tehlike yaratıyor., ancak yetkililer nedense kaldırımlı bölümü genişletip yolu daraltmayı seçtiler. Acaba o bölüm yani Esentepe Mahallesi A101 karşısından H.Rasim Uzer İş Okuluna kadar olan güzergahtaki araç yolunun kaldırım kenar taşı çekilerek yol daraltılması yerine modern şehirlerdeki gibi emniyet şeridi ya da bisiklet yolu olarak düzenlenemez miydi?
 
FİB Haber Olarak sizden ricamız sesimizi duyurmanızdır, saygılar.