Bir çiftlik evinde, eşi Emeti ESKİ (36)'yi bıçaklayarak öldüren Musa ESKİ (42), 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Sivas'ta bir çiftlik evinde hayvan bakıcılığı yapan Musa ESKİ, 2 Ekim 2013 tarihinde tartıştığı eşi Emeti ESKİ'yi bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan koca, 4 gün sonra Derinkuyu İlçesi'nden minibüs ile köyü Doğala'ya giderken yolda yolda polislerce yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet suçundan dava açılan 4 çocuk babası Musa ESKİ, mahkemede verdiği ifadede: eşi Emeti ile 2000 yılında görücü usulü ile Nevşehir'de evlendiği, bu evlilikten 4 çocuklarının olduğu, 2009 yılında hırsızlık suçundan cezaevine girmesi ile birlikte eşi ile aralarının bozulduğunu söyledi.

 

2012 yılında cezaevinden çıkınca eşi ile çocuklarına ulaşamayan Eski'nin, uzun aramalar sonucunda eşini sığınma evinde, çocuklarını ise sevgi evlerinde bulduğunu daha sonra da eşi ile barışarak tekrar evine getirdiğini ifade eden Musa ESKİ, eşinin cep telefonuna sürekli olarak değişik kişilerden telefon ve mesaj gelmesi üzerine tartıştıklarını, olay günü de eşinin cep telefonuna sürekli mesaj gelmesine sinirlendiğini ve bu nedenle tartıştıklarını anlatarak: “Eşimin cep telefonuna sürekli mesajlar ve telefonlar geliyordu. Olay günü yine aynı şeyler olunca telefonuna bakmak istedim. Bana göstermek istemedi. Tartışma yaşadık. Çok sinirlendim mutafa giderek ekmek bıçağını alıp eşimin bulunduğu odaya gelerek kanepeye oturdum. Cep telefonunu vermesini istedim. Aramızda yine büyük bir tartışma çıktı. Telefonu vermemesine sinirlendim. Ekmek bıçağı ile iki üç tane darbe vurdum. Kanlar içinde yere düştü. Kanepeye oturup ölmesini bekledim. Öldüğünden emin olunca da evden ayrılarak izimi kaybettirmek istedim.” Diye konuştu.

 

 

Olay gününe dair başka hiç bir şey hatırlamadığını öne süren Musa ESKİ'yi mahkeme TCK 82/1-d maddesi uyarınca yakın akrabayı öldürmek suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra bu ceza TCK 29 maddesi kapsamında sanığın öldürme eyleminin maktulden kaynaklanması nedeniyle indirime tabi tutularak 24 yıl hapis cezasına çevrildi.