Eski bakanlardan Bülent Akarcalı, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.

 

Kapadokya bölgesinde işletmecilik yapan Akarcalı, Vali Savaş'ı ziyaretinde, İstanbul'da faaliyet gösteren Capitol Alışveriş Merkezi tarafından hayata geçirilen "Dilek Ağacı" projesi kapsamında Nevşehir'de yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

 

Projenin fikir babalarından birinin de kendisi olduğunu belirten Akarcalı, proje kapsamında çocukların kağıda yazdıkları dileklerin alışveriş merkezinde bulunan dilek ağacına asıldığını, vatandaşların da çocukların dileklerini yerine getirdiğini kaydetti.

 

Nevşehir'de de farklı ilçe ve beldelerde bulunan ilköğretim okullarında öğrenim gören çocukların dileklerinin yerine getirildiğini ifade eden Akarcalı,

 

"Çok ilginç dileklerle de karşılaşıldı. Örneğin Nevşehir'in bir köyünden bir kız çocuğu balerin elbisesi istemiş, erkekler ise genelde bisiklet isteğinde bulunmuşlar. Hepsinin de dilekleri yerine getirildi" dedi.

 

Akarcalı, aynı uygulamanın Ramazan ve Kurban bayramlarında Nevşehir'deki alışveriş merkezlerinde de uygulanmasını önerdi.

 

Vali Savaş da, projenin çok güzel bir uygulama olduğunu, bir birini tanımayan insanlar arasında köprü görevi gördüğünü belirtti.

 

Buna benzer çalışmaların Ürgüp Kaymakamlığı'nın hazırladığı bir proje ile hayata geçirileceğini kaydeden Savaş, Ürgüp'teki uygulamanın biraz daha farklı olacağını, burada çocukların isteklerinin kamu eli ile yerine getirileceğini sözlerine ekledi.