NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediyesi bir yandan dünyanın en büyük yer altı kentini gün yüzüne çıkarıp, Türkiye, Kapadokya ve dünyaya kazandırmayı planlarken, diğer yandan da ilimiz merkezindeki tarihi değeri olan yapıları da yeniden turizme kazandırmanın peşinde.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in açıklamalarına göre İlimizde yıllardır sürüncemede kalan ve bir türlü gerekli restorasyon ve onarım çalışmaları yapılmadığı için habere bir duruma gelen eski Meryem Ana Kilisesi belediyenin öncülüğünde yapılacak bir çalışma ile onarılarak yeniden bölge turizmine kazandırılacak.

Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili çalışmaları kamuoyu ile paylaşmayı düşünen Başkan Ünver, ilimiz merkezinde bulunan tarihi değeri bulunan yapılara sahip çıkmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde yapılacak çalışmalarla sadece eski Cezaevi değil belirlenen 4 ayrı konağın da restore edilmesi ve gerekli onarım çalışmalarının yapılarak ilimiz turizmine kazandırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Konu turizm ve tarih olduğunda her zaman “Nevşehir Sahipsiz Değil” ifadesini kullanan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in öncülüğünde yapılacak çalışmalarla birlikte önümüzdeki yıllarda ilimiz merkezinin gerek yer altı şehrinin turizme kazandırılması, gerekse eski Meryem Ana Kilisesinin turizme kazandırılması, gerekse tarihi konakların onarılarak yeniden turizme hizmet vermesiyle birlikte ciddi manada bölge turizmine katkı sağlaması bekleniyor. Öte yandan söz konusu turizm potansiyeli ile birlikte yıllardır Nevşehir esnafının şikayet ettiği Kapadokya’daki turizm pastasından il merkezinin yararlanamadığı yönündeki serzenişlerde sona erecek.