Nevşehir’de hizmet etmiş insanlar öyle çabuk unutuluyor ve anılmıyor ki, vefa sadece İstanbul’da bir semtin adıymış değil aslında Nevşehir’de de vefasızlık diz boyu dedirtiyor.

Ölüsüne duası olmayanın, dirisine hayrı olur mu?

09 Eylül Nevşehir’de bir dönem belediye başkanlığı yapan Seyit Mehmet Akbay’ın ölüm yıldönümü. Her ne kadar kendisinin mensubu bulunduğu parti şu an ne mecliste, ne siyaset camiasında bulunmasa da o partinin devamı olan siyasetçiler bile Akbay’ı hatırlamadılar yıllardır. Bu gidişle de hatırlamaları da zor gibi.
Bu durum sadece Merhum Akbay için geçerli değil. Yakın geçmişimizde Nevşehir’e iyi ya da kötü, az ya da çok hizmeti geçmiş birçok insan vefasızlıkla karşı karşıya. Örneğin Merhum Ali Babaoğlu da o isimlerden sadece bir diğeri. Milletvekilliği döneminde arkasında kuyruk olan, menfaat yarışına girenlerin hiç birini Babaoğlu’nu anarken, hayırla yad eder görmek mümkün değil.
Elim bir trafik kazası sonucunda hayata gözlerini yuman eski belediye başkanlarından Nejdet Ersan’ın hatırası hala il merkezinde bir parkta yaşatılıyorsa da kendisini de anan bir siyasetçiyi ya da eski mesai arkadaşlarından birini görmek mümkün olmuyor.
Özellikle siyaset cenahından örnekler verdiğimiz bu vahim durum karşısında; “Ey hiç ölmeyiz, o koltuklar hiç ………altından gitmez diyen muhteremler. Her fani ölümü tadacak. Ve bir gün sizlerde toprak olup gideceksiniz. Sağlınızda sizlere faydası olan, menfaatlenmenize vesile olan, bir zamanlar ardında fellik fellik dolaştığınız insanları hatırlayın. Unutmayın bu dünya da ne ekerseniz gün olur onu biçersiniz” demek geliyor insanın yüreğinden.

Eski Nevşehir Başkanlarımızdan Seyit Mehmet Akbay’ı Rahmetle Anıyoruz

Nevşehir Eski Belediye Başkanı Merhum Seyit Mehmet Akbay’ın vefatının bugün 11. Yıl dönümünde kendisini rahmetle anıyoruz.

Eski Nevşehir Belediye Başkanı Merhum Seyit Mehmet Akbay 1990-1994 yılları arasında dört yıl Nevşehir Belediye Başkanlığı yapmıştı.

Akbay, 09.09.2006 tarihinde kendisine ait bağda geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etmişti.

Nevşehirli olarak rahmetle andığımız eski Belediye Başkanı Sayın Seyit Mehmet Akbay’ı ve İlimiz Nevşehir e emeği geçmiş hizmetler de bulunmuş seçilmiş, atanmış ve hayırseverlerimizi unutmayacak unutturmayacağız.
Bir kez daha Akbaya Allahtan rahmet  diliyoruz.
1990 yılında Nevşehir Belediye Başkanı Necdet Ersan’ ın İzmir’de düzenlenen Türk Belediyeler Birliği Toplantısı dönüşünde  Ankara’nın Polatlı ilçesinde geçirdiği trafik kazasından sonra Nevşehir Belediye Meclisi tarafından Belediye Başkanlığına getirilen Seyit Mehmet Akbay, 08.04.1991 yılındaki ara seçimlerde  Nevşehir Belediye Başkanlığına seçilmişti.Bu görevini 27.03.1994 yılına kadar devam ettiren  Elektrik Yüksek Mühendisi Seyit Mehmet Akbay,  evli ve 4 çocuk babası idi.

Şuan Nevşehir için hizmet etmiş ve hakkın rahmetine kavuşmuş olan bütün Nevşehirli  büyüklerimize Allahtan rahmet diliyoruz.