TBMM’de 16. Dönem Nevşehir Milletvekilliği yapan İbrahim Boz son yolculuğuna uğurlandı.

Adalet Partisi’nden Nevşehir Milletvekili olarak TBMM’de 16. Dönem Milletvekilliği yapan İbrahim Boz için bugün ilk tören Ürgüp Kaymakamlığı önünde düzenlendi.

Ürgüp Kaymakamlığında düzenlenen cenaze törenine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Mustafa Açıkgöz, MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, siyasi parti İl ve İlçe Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık önünde düzenlenen tören saygı duruşu ile başlarken daha sonra ise İbrahim Boz’un oğlu Av. Murat Boz burada bir konuşma yaptı. Tören daha sonra ise Müftü Vekili Yaşar Bolat’ın dua okuması ile sona erdi.

Nevşehir eski Milletvekili İbrahim Boz’un naaşı daha sonra ise Ürgüp İlçesine bağlı Mustafapaşa Köyüne defnedilmek üzere uğurlandı.

İBRAHİM BOZ KİMDİR

İbrahim Boz, Ürgüp’e bağlı Mustafapaşa Köyünde 1925 yılında, 11 kardeşten biri olarak dünyaya gelmiştir.
İbrahim Boz, siyasi hayatına 1946 yılında Demokrat Parti ile başlamıştır. 1950 yılında Mustafapaşa köyüne muhtar seçilip, muhtarlığı ile beraber kendisine has hukuku bilgisi sayesinde bir dönem dava vekilliği yapmıştır. O dönemde Mustafapaşa Köyünde yıkılmak üzere olan birçok tarihi eseri de kendi çabalarıyla kurtarmıştır. 1954 yılında Nevşehir’den İl Genel Meclisi üyesi olarak seçilen Boz, 1965 – 1969 ve 1977 – 1980 yılları arasında Nevşehir Milletvekili olarak görev yapmıştır.

1989 – 1994 yılları arasında Mustafapaşa Kasabasında belediye başkanlığı yapan İbrahim Boz, siyasi hayatı boyunca çevre ilçe ve köylere yol, su elektrik getirilmesinde büyük katkı sağlamıştır.

1994 yılından sonra Mustafapaşa Kasabasında hayatına devam eden Boz, evli ve 9 çocuk babasıdır.