Nevşehirli İş Adamı Sayın İsmail Kemal Terzioğlu babası,Eski Ürgüp Belediye Başkanlarından Hüseyin Terzioğlu, bugün yoğun bir kalabalık katılımında öğle namazına müteakiben Ürgüp merkez H.Mustafa ağa camiden kaldırılarak toprağa verildi.
Allah Rahmet Eylesin.

 Hüseyin Terzioğlu: 1967-1973 yılları arasında 6 yıl Ürgüp Belediye Başkanlığı yapmıştır.

 

1929 yılında Ürgüp'te doğan Terzioğlu, İlkokulu Ürgüp'te, Ortaokulu Kayseri'de bitirdikten sonra Adana Ziraat Lisesinden mezun olmuş, çeşitli özel ve kamu kuruluşlarında görev yaptıktan sonra 1967 yılında Belediye Başkanı olmuş, 1973 yılına kadar 370 Evler Projesi, Memba suyu ve şişeleme fabrikası, Terminal ve Açık pazar yeri projeleri, Duayeri Camii arsa tahsisi ve bazı mahallelerin kanalizasyon işlerinin yapılmasına öncülük etmiştir.

 

 

Mütevazi kişiliğiyle tanınan Hüseyin Terzioğlu, 21 Ocak 2013 tarihinde Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet kederli ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Cenazesi bugün (22.01.2013) öğle namazına müteakip H. Mustafa ağa camiinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecektir.

 

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 1967-1973 tarihleri arasında Ürgüp'e hizmet eden ve mütevazi kişiliğiyle tanınan Hüseyin Terzioğlu ile 23 Kasım 2012 tarihinde 370 evler mahallesi camiinde aşure yiyerek sohbet etmişti.

Eski Belediye Başkanının Cenaze Namazını Yeni Başkan Kıldırdı


Nevşehir'in Ürgüp ilçesinin eski belediye başkanlarından Hüseyin Terzioğlu'nun cenaze namazını, Belediye Başkanı Fahri Yıldız kıldırdı.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinin eski belediye başkanlarından Hüseyin Terzioğlu'nun cenaze namazını, Belediye Başkanı Fahri Yıldız kıldırdı.

Ürgüp'te 1967-1973 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve dün vefat eden 84 yaşındaki Terzioğlu için H. Mustafa Ağa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze namazını kıldıran Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, namaz sonrası yaptığı konuşmada Terzioğlu'nun yaptığı eserlere değinerek "Halka hizmet, Hakk'a hizmettir. Hüseyin amcamıza haklarınızı helal ediniz" dedi.

Ürgüplü'lerin yoğun ilgi gösterdiği cenaze namazına, Terzioğlu'nun yakınları ve Ürgüp'ün geçmiş dönem belediye başkanları da katıldı.