Eskişehir'de ’Çekirdek Çitleyen Eşek’li heykel vatandaşlardan büyük takdir toplamasının ardından vatandaşlar FİB Haber Merkezini arayarak bu eşeklerden bizde de çok.  Ama özellikle Avanos ve Nevşehir'e de bu heykelciklerden bizde istiyoruz dediler.

Nevşehirli vatandaşlar bu eşek heykelini çok beğendiklerini ifade ederek, FİB Haber Merkezine ilginç açıklamalarda bulundular.
İşte FİB haber'e gönderilen okurlarımızın o düşünceleri;

Eskişehir Belediyesini tebrik ediyorum bu heykelin aynısından başta Nevşehir'deki parklar olmak üzere, Avanos ırmak kenarına, Ürgüp, Uçhisar, Göreme, Ortahisar, Mustafapaşa, Derinkuyu, Özkonak, Kaymaklı, Acıgöl, Tatlarin, Nar, Sulusaray, Çat, Gülşehir, Kozaklı ya da birer tane yapılmalı...

Farklılık olması açısında Eşek yerine Sıpa konulması tercihimizdir.

Avanos ilçesinde sanat adına sözüm ona ne idüğü belirsiz sözde heykeller yerine toplumsal mesaj veren Böyle bir Eşek heykeli koyunda halkımız hem anlasın hemde mesaj alsınlar.

Mesaj Alındı Sanırım Nevşehir! Avanos Kızılırmak ?

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada çevre duyarlılığı için Porsuk Çayı kenarına yeni bir heykel konulduğu belirterek şöyle denildi: “Büyükşehir Belediyesi Porsuk Çayı ve çevresinin temizliğine dikkat çekmek amacıyla ‘Kovadan balık tutmak zorunda kalan dilenci’ heykelinden sonra yeni bir heykeli daha Porsuk kenarına yerleştirdi. Kabuklu yemişler yiyerek Porsuk ve çevresini kirletenler artık sahil kısmında ‘Çekirdek Çitleyen Eşek’ heykeli ile karşılaşacaklar. Yaz aylarında duyarlı Eskişehir halkından gelen şikayetler üzerine çevre temizliğine dikkat çekmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’in en önemli simgelerinden biri olan Porsuk’un temiz tutulması için Adalar mevkiine ‘Çekirdek Çitleyen Eşek’ heykeli yerleştirdi. Porsuk kenarında çekirdek çitleyerek kabuklarını yere atarken resmedilmiş karikatürize edilmiş heykel, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.”

Özellikle yaz aylarında, Nevşehir'de parklarda ve il genelinde Tüm uyarılara rağmen, Kapadokya da Yol kenarlarına bira şişeleri, Avanos Kızılırmak nehrinin kenarında bulunan yeşil alana çekirdek kabukları, sakız, sigara izmaritleri, poşet, kutu gibi atık malzemelerin atmaktan vazgeçilmemesi üzerine bizde FİB Haber Merkezi olarak öneriyoruz... 

Ne dersiniz Nevşehir'e de yakışmaz mı? Sizcede bu eşeklerden ilimizde yok mu?  Nevşehir'de, Avanos'ta, her parka yada Her caddenin köşe başına, “çekirdek çitleyen eşek heykeli” diksek, sonuç değişir mi acaba? Nevşehir il ilçe ve belde Belediye Başkanlarına ısrarla tavsiye ediyoruz.

Ne diyelim Aşağıdaki götüntülerde Nevşehir'deki eşeklerin eserleri...



En azından Yukarıdaki heykel aşağıda var olan Avanos'taki heykelden daha iyi ve daha anlamlı olacağı gerçek...!