Nevşehir’de muhtemelen önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren yapılması beklenen esnaf odaları seçimlerinde ortalık tam anlamıyla toz duman.
Merkezdeki birkaç oda başkanlığına çift adayın çıkması beklenirken, bazı ilçelerde de mevcut başkan ve yönetimlere alternatif adaylar çıkacağı gözleniyor. Birlik başkanlığına ise mevcut başkan İsmail Ördü’nün dışında şu anda resmen adaylığını açıklayan yok. Ancak Ördü’nün koltuğuna 2 talibin daha olduğu biliniyor.
Nevşehir İl Merkezindeki; Fırıncılar odasına, Elektrik ve Elektronikçiler odasına, Berber ve Kuaförler odasına, Kahveciler ve Lokantacılar odasına, Madeni İşler odasına, Şoförler odasına, Bakkal Bayiler odasına, Karoserciler ve marangozlar odasına, Terziler ve Manifaturacılar odasına mevcut başkanların dışında yeni bir adayın çıkması beklenmiyor. Ya da en azından şimdilik kamuoyuna yansımış bir isim duyulmadı.
Öte yandan il merkezinde bulunan ve Nafiz Çalışkaner’in başkanlığını yaptığı Esnaf Sanatkarlar odasına bir başka aday daha var. Erken öten horozun sesi kısılır hesabı şimdilik kamuoyunun önüne çıkmayı erken bulan söz konusu adayın önümüzdeki günlerde gerekli nabız yoklama çalışmalarını tamamlayıp kamuoyunun önüne çıkması bekleniyor. Öte yandan Nevşehir Pazarcılar odası başkanlığı içinde mevcut Başkan Selim Özmen’e alternatif liste hazırlandığı belirtiliyor. O isimde şimdilik nabız yoklama çalışmalarında. 
İlçelerde de bazı odalarda çift liste ile seçime girilmesi muhtemel. Zira Avanos Esnaf Sanatkarlar odası, Gülşehir esnaf sanatkarlar odası, Hacıbektaş Şoförler ve Esnaf odası, Acıgöl şoförler odası ile Ürgüp Esnaf odalarında da muhtemel ikinci bir adayın çıkabileceği ifade ediliyor.
Birlik Başkanlığına ise henüz adaylıklarını net bir şekilde açıklamayan Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı ile Esnaf Sanatkarlar odası başkanı Nafiz Çalışkaner’in kendi oda seçimlerini tamamladıktan sonra bu konudaki kesin kararlarını açıklamaları bekleniyor.