Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Nevşehir’de evliliklerinin 50 yılını geçiren 30 çifte düzenlenen törenle plaket, madalya ve teşekkür belgelerini takdim ettiler.
 
Aile Haftası kutlamaları kapsamında İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından da desteklenen Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği’nin sahibi olduğu ve Nevşehir Belediyesi’nin de ortağı bulunduğu ‘Aile Olmak Zor Değil’ projesi gereğince belirlenen evliliklerinin 50. yılını dolduran, 30 ailenin bir araya getirildiği etkinlik Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Etkinliğin açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, evliliğin sadece çiftler arasında imzalanan bir ahit olmadığını söyledi. Bu denli uzun süreli evlilik için çiftler arasındaki sevgi ve muhabbetin bunda en temel nokta olduğunu vurgulayan Ünver, “Hayat tarzı, düşüncesi, davranışları birbirinden tamamen farklı bir çift bir araya geliyor ve onlardan da yine her şeyi ile farklı bir birey dünyaya geliyor. Böylesine farklı bir düzeyin ortaya konulduğu bu yapı 50 yılı geride bırakabiliyor. Bunun altında yatan en büyük unsur, sevgidir, sevdadır, ülfettir. Bu böyle olmasa kim kime 50 yıl süre ile muhabbet ile sevgi ile bağlanabilir ve bu müesseseyi ayakta tutabilir. Allah hepimize bu ailelerin yaşadığı sevgiyi hepimize yaşatmayı nasip etsin. Çiftlerimizi tekrar tebrik ediyor, saadetlerinin devam etmesini gönülden diliyorum ”dedi.
 
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’de aile müessesesinin toplumun temel taşı olduğunu söyledi. Evliliğin geçici bazı hevesler doğrultusunda yapılmaması gerektiğini söyleyen Göktürk, “Evliliklerin bir süre sonra boşanma ile değil, ölüme kadar sürmesi gerekiyor. Sadece iyi ve mutlu günde değil, sıkıntılı günde de çiftlerin birbirlerine yardımcı olması, destek olması gerekiyor. Evlilik mutlu bir hayat ve sıcak yuva özlemi için yapılır. Evliliklerinin 50. Yılını yaşayan bu ailelerin gençlerimize örnek oluşturmasını diliyor, ailelerimize bundan sonraki hayatlarında da saadetler diliyorum” dedi.
 
Etkinlikte daha sonra evliliklerinin 50. Yılını yaşayan çiftlere AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver tarafından plaket, madalya ve teşekkür belgeleri takdim edildi.
 
Aile Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında daha sonra Nevşehir Belediyesi Halk Oyunları ekipleri, Karadeniz yöresine ait halk oyunları gösterisi yaptı.
 
Şef Mehmet İzci yönetimindeki Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, çeşitli yörelerden derlenen türküleri seslendirdi. Topluluğun koro halinde ve solistleri tarafından seslendirdiği türküler, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ni dolduran türkü dostları tarafından büyük beğeni topladı.