İstanbul'un Eyüp İlçe Kaymakamlık görevini yürüten Kaymakam Abdullah Dölek'in Nevşehirli olduğunu biliyor muydunuz... Şimdilerde İstanbul'da ki Nevşehirli gurbetçilerimizin bütün etkinliklerinde yer alan Kaymakam Dölek, Nevşehirlilerin büyük değer verdiği bir isim konumunda...

İzmir Ödemiş Kaymakamı iken Eşek üzerinde yaptığı yolculuk tüm ulusal haberlere manşet olmuştu... Gelin o haberimizi yeniden hatırlayalım....



Eşek Sırtında Nevşehirli Kaymakam...

Aslen Nevşehir  olan İzmir Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek,merkeze 20 km. uzaklıktaki köye gitmek istedi. Ancak araba çıkmayınca eşeğe bindi

İzmir hep kıyılarıyla aklımızda kaldı. Ancak Ege'nin incisinin ulaşılamayan noktaları da vardı. Bunun son örneği ise dün Ödemiş ilçesinde yaşandı. Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, köy gezileri başlattı. İlk durağı ise ilçe merkezine sadece 20 kilometre uzaklıkta bulunan Suçıktı Köyü'ydü. Ancak Dölek'in makam aracı bozuk yollar nedeniyle köye ulaşamadı. Bunun üzerine Dölek, bir vatandaşın eşeğine binip köye ulaştı. Eşek sırtındaki kaymakam, şaşkın bakışlar arasında vatandaşları selamladı.

'TOPLU TAŞIMAMIZ YOK' 
Köylerine Ödemiş'ten hiç sefer düzenlenmediğini kaydeden vatandaşlar, "Toplu taşıma aracı istiyoruz" dedi. Halkın sorun ve taleplerini dinleyen Dölek de şunları söyledi: "Suçıktı, pınarıyla ünlü güzel bir köyümüz. Arazi yapısı nedeniyle eşek halen bol şekilde kullanılıyor. Çalışkan insanlarımız tüm zorluklara rağmen buradalar. Köylülerimizin talepleri yerine getirilecek." 

'Bütünşehir' Yasası ile Ödemiş'in mahallesi haline gelen Suçıktı'da muhtar İrfan Üstündağ ve mahalle halkı tarafından karşılanan Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, engebeli ve dar sokaklarda eşeğe binerek vatandaşları selamladı.

Nevşehirli olduğunu söyleyen Kaymakam Dölek, "Çocukluğumda sık sık eşek sırtında bağımıza gidip gelirdim. O zaman eşek bizim en iyi taşıma aracımızdı. Yıllar sonra kaymakam oldum ama bu sevgi içimde. Bugün hem çocukluk anılarımı tazeledim hem de vatandaşlarımızın sorunlarını dinledim. Halkla buluşma gezilerimiz devam edecek" dedi.

Kahvehanede vatandaşlarla buluşan Dölek, mahalle sakinlerinin otobüs seferi ve orman yoluyla ilgili taleplerini ilgili yerlere ileteceğini söyledi.

Halkın ihtiyaçlarına her zaman önem verdiğini dile getiren Dölek, "Köyümüzün içerisinde dolaştığımızda geçmişten gelen dokunun korunduğunu görüyoruz. Engebeli bir arazide kurulu olan köyümüzde vatandaşlarımız arıcılıkla, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve sebzecilik ile geçimlerini sağlıyor. Arazi yapısı nedeniyle eşek halen bol şekilde kullanılıyor. Çalışkan insanlarımız tüm zorluklara rağmen buradalar, kendilerini kutluyorum" dedi.

Dölek, daha sonra köy muhtarı İrfan Üstündağ'ın evine konuk olarak öğle yemeği yedi.

Dölek ve beraberindekilere Suçıktı'nın meşhur lezzeti bal ve yoğurt ikram edildi.


Abdullah DÖLEK Kimdir ?
Kaymakam

        1967 yılında Nevşehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yozgat İli, Yerköy İlçesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

        1989 yılında İçişleri Bakanlığı, Sinop Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Sırasıyla; Bolu-Cumaova, Hatay-Kumlu, Erzincan-Çayırlı, Kaymakamlıkları, Erzurum Vali Yardımcılığı, Osmaniye-Düziçi Kaymakamlığı, Adana Vali Yardımcılığı, Yüreğir Kaymakamlığı, Ödemiş Kaymakamlığı  görevlerinde bulundu.

         8  Ekim 2014 tarihinden itibaren Eyüp Kaymakamlığı görevini yürüten Kaymakam Abdullah Dölek; 

ü  15/05/1991- 05/07/1991 tarihleri arasında İngiltere’de katıldığı “Kamu Yönetimi İhtisas Kursu” – Specialized Course in Public Administration.

ü  27/02/2000- 02/03/2000 tarihleri arasında; Gürcistan’da gerçekleştirilen Ekonomik ve Sosyal Forum.

ü  07/11 Haziran 2004 tarihleri arasında; Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ile Japonya Uluslar arası İşbirliği Ajansı işbirliğinde “Afet Yönetimi Projesi – The Disaster Management Training Project”

ü  25/29 Haziran 2006 tarihleri arasında; “Enchancing the Capacity of the Deputy and District Governors fort he Effective Administration of Low Enforcement”

ü  2007-2010 yılları arasında; “Türkiye Hentbol Yönetim Kurulu Üyeliği ve Denetleme Kurulu Başkanlığı” görevleri.

ü  09/23 Mayıs 2010 tarihleri arasında; Avusturya’da “Nitelikli Ara İnsan Gücü ve Rekabetçi Turizm Sektörü Projesi – European Training for Qualified Intermediate Manpower and Competitive Tourism Sector Project”

ü  29 Kasım- 2 Aralık 2010 tarihleri arasında; Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ve İngiltere Büyükelçiliği işbirliğinde “   İçişleri Bakanlığı Personelinin AB Fonlarının Etkin Kullanımında Desteklenmesi Projesi – Supporting Ministry of Interior Public Administration on Effective use of AU Funds Project”

ü  06/12 Şubat 2011 tarihleri arasında; İspanya’da “Ailem ve Ben Eğitim Modeli Projesi- My Family and me Education Model Project”

İsimli proje, kurs ve seminerlere katılmıştır.