Gün geçmiyor ki Facebook’ta yeni bir virüsle karşılaşmayalım. Facebook yetkilileri her ne kadar önlemler almaya çalışsalar da bir türlü virüslerin önüne geçemiyorlar.

Son günlerin Facebook kullanıcılarını çileden çıkaran bir virüsü var, bu virüs kullanıcının haberi olmadan arkadaşlarına mesaj gönderiyor. Örnek mesaj şu şekilde :Selam …. videon var jFRUF link : http:goo….. mesajla birlikte profil resmi ve altında ….n Rezilikleri – YouTube goo.gl şeklinde bir mesaj geliyor. Arkadaşından gelen mesaja inanan ve rezilliklerini de gören kullanıcı gelen resme yada linke tıklıyor ve bu virüsü kendi tarayıcısına da bulaştırıyor. Bulaşan virüsle beraber aynı mesajı bu sefer kendisi arkadaşlarına göndermeye başlıyor. Virüs bu şekilde yayılıp gidiyor.

VİRÜS BULAŞAN PROFİL NASIL TEMİZLENNİR

Aslında yöntem çok basit sizde bu virüsü kurbanı olduysanız sakin olun ve hemen ilk iş facebook ayarlarından tüm uygulamaları kaldırın. Bildiğiniz kullandığınız uygulamalar varsa onlar durabilir ama mantıklı olan tüm uygulamaları kaldırmaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınızın denetim masasına girip kullandığınız Google Choreme, Mozilla Firefox yada Yandex tarayıcınızı komple kaldırmak olacaktır. Tarayıcınızı kaldırma işlemi bittikten sonra tekrar kullandığınız tarayıcıyı tekrar yükleyebilirsiniz. Bu işlemlerin ardından dan Facebook virüsünden kurtulmuş olacaksınız.