Nevşehir Cevherdudayev mahallesi Eras ve Nar kasabasına ulaşım sağlayan köprü geçişinde yaklaşık 10.000 kişi 50 cm geçişe mahkum.

Forum  AVM önünden (Örnek Evler tarafından) yaklaşık  10.000 bin kişinin yaşadığı Cevher Dudayev  mahallesi, Eras kısmına ve Nar kasabasına  yürüyerek geçmek istediğinizde, karşınıza sağı ve solu kalın koruma demirleri ile ayrılmış yaklaşık 40-50 cm genişliğinde ancak tek kişinin geçebileceği  , bir kaldırım denk geliyor. Hele birde iki elinizde poşet varsa bayağı zorlanarak geçebilirsiniz. Karşıdan  bir yaya geliyor ise iki kişiden biri diğerini beklemek zorunda veya yola çıkıp yoldan  gitmek zorunda kalıyor.
Ayrıca sol tarafta demir muhafaza olmayan yerler vatandaşların düşmesi açısından tehlike arz etmektedir.

Tuna sitesi önüne doğru Nar kasabasına gitmek isterseniz köprünün üstünde karşılaşacağınız bariyer, kaldırım çıkışını komple kapatıyor. Vatandaş bunun üstünden yüksek atlamamı yapacak. Gençler atladı peki yaşlılar ne yapacak.

Tuna sitesi yada Nar kasabasına gidiyorsanız  trafiğin aktığı sırada tamamen korumasız bir şekilde yayalara ayrılan bir yer olmadığı için trafiğin içinde gitmek zorundasınız. Yayaların yürüyeceği bir kısım kaldırım ayrılmamış, yayalar ya çimlerden yada yolda belirtilen beyaz çizgilerden yürüyecekler.

Malum olduğu üzere atalarımız “insanı yaşat ki Devlet yaşasın “ buyurmuşlardır. Bir yerde şehirleşme veya yol vb. hizmet araçları tamamen insanı yaşatmak ve hizmet etmek için yapılır. İnsan unsurunun yok sayıldığı yada önemsenmediği bir düzenleme sorunlu olacağı gibi insan hayatı içinde tehlike arz etmektedir.

10 000 civarında insanın yaşadığı Nar kasabası ve Eras bölgesine bağlantı sağlayan kavşağın yaya geçişi ve insan güvenliği dikkate alınarak düzenlenmeli. Ve Doğabilecek herhangi bir  yaya ölümlü kazaya sebebiyet verilmemelidir.