Federasyon Genel Kurullarında Son Dönemeç

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde esnaf ve sanatkarın temsil edildiği esnaf odalarının ve birliklerinin bağlı bulunduğu federasyonların genel kurulu sürecinde son dönemece girildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonuna bağlı 13 ihtisas federasyonunda yapılan genel kurulların son dönemince Bakkal ve Pazarcılar federasyonlarında genel kurulların önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.

Söz konusu federasyon seçimlerine ilimizi temsilen katılan Birlik Başkanı İsmail Ördü, büyük bir çoğunluğu tamamlanan federasyon seçimlerinin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek iki genel kurulun ardından tamamlanacağını söyledi.

Eylül ayı içerisinde TESK Genel Kurulunun da yapılacağını kaydeden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, “Daha öncede belirttiğimiz üzere 5362 Sayılı yasa gereğince teşkilatımız 4 yılda bir genel kurullarını yapıyor. Haziran ayı içerisinde 13 federasyonumuzun genel kurulları yapılmaya devam ediliyor. Bizlerde Nevşehir’deki esnaf teşkilatları olarak bu federasyon seçimlerinde ilimizi temsil etmeye ve delegelerimizin yanında bulunmaya özen gösteriyoruz. Şoförler federasyonumuzun genel kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Fırıncılar, Elektrikçiler, Madeni İşler, Ağaç İşleri ve Kahveciler federasyonlarımızın geçtiğimiz günlerde genel kurulları yapıldı. Şu an itibariyle Bakkallar ve Pazarcılar Federasyonlarımızın genel kurulları kaldı. Önümüzdeki günlerde bu genel kurullarımı da yaptıktan sonra Eylül ayı içerisinde de TESK genel Kurulumuzu yaparak bu süreci tamamlamış olacağız” dedi.