Festivalimiz Kalmadı

NEVŞEHİR(MHA) Kültür ve Turizm Bakanlığının belediyelerin festival adı altında yaptığı etkinliklere desteğini çekince Nevşehir’de belli başlı sadece 3 festival etkinliği kaldı.

Birkaç yıl öncesine kadar kültür ve turizm bakanlığından destek alıp çeşitli adlar altında festival düzenleyen belediyelerin birçok alanda olduğu gibi kültürel alanda da bu tür kaynakları har vurup harman savurması nedeniyle artık bakanlık bu tür etkinliklere desteğini çekti. Hal böyle olunca Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de bu tür etkinliklerin birçoğu tarihe karıştı. 
“Hacıbektaş Veliyi Anma Törenleri “ adı altında her yıl 16-18 Ağustos tarihleri arasında, 3 gün süre ile Hacıbektaş İlçesinde törenler yapılmakta. Törenler içerisinde Bektaşi Kültürüne yönelik bilimsel ve toplumsal etkinlikler yapılmaktadır. Bu törenlere yurt çapından geniş katılımlar olmakta.

Her yıl bağ bozumunun yapıldığı zamana rastlatılan 3 günde üzümcülük ve şarapçılığı tanıtmaya yönelik etkinlikler düzenlenmekte. Bu etkinlikler içerisinde yarışmalar ve müzik gösterileri yer almakta.

Avanos ilçesinde, yılın 18 Haziran, 25 Haziran, 13 Ağustos, 28 Ağustos, 10 Eylül tarihlerinde olmak üzere 5 gün çeşitli etkinlikler yapılmakta. Bu etkinlikler bünyesinde ilçede üretilen sanatsal değeri olan ürünlerin tanıtımı yanında, halkın sosyal aktivitesinin de yükseltilmesi amaçlanmakta. Festival Uluslar arası boyutta düzenleniyor. 

Son olarak Kozaklı Termal Kaplıca Festivali Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinde ses getiren en önemli Festivaller arasında yer almayı başardı.