Nevşehir'de telefonda kendisini arayarak Savcı olarak tanıtan dolandırıcıların istekleri doğrultusunda bankaya para yatırmak isteyen Nevşehirli bir vatandaşımız dolandırıcıların elinden son anda kurtuldu.

Telefon dolandırıcıları taktik değiştirdi. Daha önce terör örgütü PKK ve IŞİD'in adını kullanan dolandırıcılar, artık Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adını kullanarak vatandaşları dolandırmaya başladı. Bu konuda savcılıklara çok sayıda suç duyurusunun yapıldığı ortaya çıktı.

Bugün Nevşehir'de yaşanan bir olayda, Mustafa Soysal isimli bir vatandaşımızı telefonundan arayarak kendisini Savcı olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşmekten son anda PTT güvenlik ekipleri ve sivil polis tarafından kurdarıldı. 


Kendini Savcı E.M. olarak tanıtan ve FETÖ ismini kullanarak Nevşehirli Mustafa Soysal'ı dolandırmaya çalıştı.

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Soysal isimli bir vatandaşımızı, telefonla arayarak kendini savcı Eşref M. olarak tanıtan ve FETÖ ismini kullanarak hesabına 3.400 TL yatırmasını istedi. Daha sonra Mağdur vatandaşımızı Eşi ile telefonda tele konferans konuşması yaptıran dolandırıcılar, Mustafa Soysal'ı ikna etti.

Mağdur vatandaşımız Mustafa Soysal, tam postaneye parayı yatırırken Olayı fark eden PTT güvenlik ekipleri ve sivil polis tarafından vatandaşımıza dolandırıldığını anlatarak, para yatırmasından vazgeçirdi.