AA Amerika Bölge Editörü Nevşehirli Gazeteci Ertuğrul Cingil, Amerika'da FETÖ'nün firari iş adamlarına ait iş yerlerini görüntülemek istedi. Bu sırada terör örgütü FETÖ'nün Amerika'da yaşayan firari iş adamına ait olduğu belirtilen iş yerinin müdürü AA ekibinin çekim yapmasına engel olmaya çalışarak AA Amerika Bölge Editörü Nevşehirli Gazeteci Ertuğrul Cingil ve kameramanına ağza alınmayacak küfürler ederek saldırdı.

Cingil: "Gereğini Yaptık..."

Olya yerinde şiddete başvuran şahsa karşı koyup, Kameramanını koruması altına alarak saldırıyı püskürten AA Amerika Bölge Editörü Nevşehirli değerli hemşehrimiz Ertuğrul Cingil, olay sonrasında şahsı sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda ; "FETÖ'cü hain saldırdı bizde gereğini yaptık." dedi.


FETÖ terör örgütün firarisi Fetin ve Fatih Kazancı kardeşlerin ABD’de seramik ve mermer işletmelerinin olduğunu tespit ederek Virginia ve New Jersey'degörüntüleyerek deşifre eden Nevşehir Göreme'nin yiğit evladı meslektaşımız ve değerli hemşehrimiz Ertuğrul Cingil kardeşimizi bu haberinden dolayı tebrik ederiz.
 
"Bu Fetö kahpelerini "İnlerinde bulacağız" diyen Reis'e selam olsun."

Aslen Nevşehirli olan ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil'in de yiğeni olan Gazeteci Ertuğrul Cingil, Anadolu Ajansı Amerika Bölge Editörü olarak görev yapıyor.

Ertuğrul Cingil Hakkında;
Nevşehir'de 1975'te doğan Ertuğrul Cingil, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Ankara'da televizyon ve gazetelerde muhabirlik yapan Cingil, Sağlık-İş Sendikasında genel başkan basın danışmanlığı, milletvekili ve bakan danışmanlığı görevlerinde de bulundu. TBMM Başkanlığında iletişim şefliği, metin yazarlığı yapan, ulusal ve uluslararası çeşitli proje ve etkinliklerde yer alan Cingil, 2011'de Genel Müdür Danışmanı olarak başladığı Anadolu Ajansında İç Haberler Editörlüğü görevini de yürüttü. En son AA Amerika Bölge Editörü görevini sürdüren Cingil, evli ve iki çocuk babasıdır.